Kana cashew’n vietävissä

IMG_20160206_134206.jpg

Olen koettanut keksiä uusia reseptejä meidän keittiöön. Tuntuu että heti kun siirrytään leipomisesta ruoanlaittoon, niin mun mielikuvitus loppuu kesken. Koetan googlailla ohjeita, mutta ne ei inspiroi samalla tavoin kuin ihanat kakkukuvat. 

Mies pitää kuitenkin ruokkia ja koska se kanapaketti kököttää jääkaapissa vaativana, koetan sitten keksiä kanan aina uudelleen. Tällä kertaa nepalilaisvaikutteisessa jogurttimarinadissa.

Cashew-kanaa jogurttimarinadissa

2 paprikaa

1-2 sipulia

3-4 valkosipulin kynttä 

1-3 chiliä

2 dl jogurttia

1 limen mehu

1 tl suolaa 

1 tl kurkuma

1/2 tl kanelia

1 rkl raastettua inkivääriä

400 g kanan rintafileitä

2 dl cashew pähkinöitä 

250 g tomaattimurskaa

Hunajaa 

Mustapippuria

Sitruunamehua

Edellisenä iltana: Tee ensin marinadi. Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen. Pilko paprikat  ja chilit suikaleiksi. Lohko sipuli ja kuori valkosipulin kynnet ja leikkaa kanta pois. Laita kasvikset uunipellille, pikkuisen öljyä, mustapippuria ja suolaa päälle ja laita uuniin noin tunniksi.

Laita blenderiin jogurtti, raastettu inkivääri, mausteet, paahdetut kasvikset sekä limen mehu. Sekoita tasaiseksi. Marinoi kana ja jätä maustumaan yön yli jääkaappiin.

Seuraavana päivänä: nosta kana jääkaapista ja kaada koko seos öljyttyyn uunivuokaan. Lämmitä uuni 250 asteeseen ja anna kanan lämmetä ennen paistamista noin puoli tuntia. Tein ohuen ohuita rintafileitä, joten niitä paistettiin uunissa 10-15 min. 

Kanan paistuessa paahda cashew pähkinät pannulla. Ripottele sekaan vähän suolaa.

Kun kana on paistunut, lämmitin tomaattimurskan ja lusikoin kanan päältä marinadia tomaattimurskaan tehdäkseen kastikkeen. Maustoin kastikkeen valmiiksi mustapippurilla ja hunajalla ja lisäsin vähän sitruunamehua. Kun kastike oli hyvää, lisäsin sinne kanafileet ja lopun marinadin.

Tarjoilin kastikkeen chilin ystävälleni pastan kera ja lisäsin paahdetut cashew-pähkinät annoksen päälle. 

Jotain pehmeää ja raikasta se kastike olisi vielä kaivannut, mutta en keksi mitä. Ideoita saa jättää kommentteihin!

Koti Ruoka ja juoma

Leivontamania: Dallaspullat

Sain joululahjaksi Kitchen Aidin, se on ihana ja aivan täydellinen. Se on aiheuttanut pienen leivotabuumin ja olenkin kutsunut ystäviämme kylään, jotta minulla olisi hyvä syy leipoa. Tänään oli vuorossa kummipoikani vanhempineen ja heille tein Dallaspullia. Kätevästi tässä myös paljastui, että nämä ovat mieheni lempipullia. 

Kaon Dallaspullat (noin 16 kpl):

Taikina:

2,5 dl maitoa

1 pss kuivahiivaa

1 dl sokeria

1 tl suolaa

2 tl kardemummaa

2 tl vaniljasokeria

1 kananmuna

7-8 dl vehnäjauhoja

100 g pehmeää voita

 

Täyte:

250 g maitorahkaa

4 tl vaniljasokeria

1/2 dl sokeria

1 pss vaniljakastikeaineksia

150 g sulatettua voita

1 kananmuna

1 tl vanilja-aromia (ei ole pakollinen)

 

Kuumenna maito 42 asteiseksi. Sekoita kuivahiiva, mausteet, sokeri ja 2 dl jauhoja keskenään. Kaada maito seokseen ja lisää kananmuna. Sekoita tasaiseksi ja lisää pehmeä voi. Voin jälkeen lisää loput jauhot, kunnes taikina ei enää tartu käsiin tai kulhon reunoihi. Jos haluaa pullista pehmeitä, pitää taikinaa vaivata kauan. Käsin en ikinä viitsi, mutta yleiskone on ihana ja vaivaa taikinaa juuri niin kauan kuin vain pyydän.

Jätin taikinan kohoamaan yleiskoneeseen noin puoleksi tunniksi. Valmista tällä välin pullien täyte.

Sekoita rahka, sokeri, vanijasokeri, vaniljakastikeainekset ja sulatettu voi keskenään. Maistele täytettä ja lisää halutessasi vaniljasokeria. Minä halusin oikein vaniljaisia pullia, joten lorautin täytteeseen myös vanilja-aromia. Rakastan sitruunaa, joten puristin sitäkin pikkasen täytteeseen raikastamaan sen makua. Sitruunan kanssa kannattaa olla varovainen, ettei pullat muutu dallaspullista sitruunapulliksi 🙂 Kun täyte maistuu hyvältä, lisää siihen vielä kananmuna. Kananmuna pitää täytteen koossa, joten se ei valu paiston aikana ulos pullasta. Laita uuni kuumenaan 225 asteeseen (kiertoilmauuni 200 asteeseen).

Kohoamisen jälkeen annoin yleiskoneen vielä vaivata taikinasta ilmat pois. Taikina kaulitaan suorakaiteen muotoiseksi ja siihen lisätään 2/3 osaa täytteestä. Kääri taikina rullalle ja nostele rulla tasaiseksi (eli siis venyttele/nosta rullaa kasaan, jotta se on tasapaksu kaikista kohdista). Leikkaa rulla 16 osaan ja nostele pullat leivinpaperille. Muista vetään rullan ”häntä” pullan alle, jolloin pulla ei aukea uunissa. Painele pullat matalammaksi kämmenellä ja anna kohota noin 15 min.

Voitele kohonneet pullat ja laita loput täytteestä pursotinpussiin. Pursota täytettä pullien päälle ja laita pullat paistumaan noin 15 minuutiksi. Nauti pullat hyvässä seurassa.

IMG_20160130_155756.jpg

Maukasta lauantaita,

Kao

 

Suhteet Ruoka ja juoma Ystävät ja perhe DIY