Kana cashew’n vietävissä
Olen koettanut keksiä uusia reseptejä meidän keittiöön. Tuntuu että heti kun siirrytään leipomisesta ruoanlaittoon, niin mun mielikuvitus loppuu kesken. Koetan googlailla ohjeita, mutta ne ei inspiroi samalla tavoin kuin ihanat kakkukuvat.
Mies pitää kuitenkin ruokkia ja koska se kanapaketti kököttää jääkaapissa vaativana, koetan sitten keksiä kanan aina uudelleen. Tällä kertaa nepalilaisvaikutteisessa jogurttimarinadissa.
Cashew-kanaa jogurttimarinadissa
2 paprikaa
1-2 sipulia
3-4 valkosipulin kynttä
1-3 chiliä
2 dl jogurttia
1 limen mehu
1 tl suolaa
1 tl kurkuma
1/2 tl kanelia
1 rkl raastettua inkivääriä
400 g kanan rintafileitä
2 dl cashew pähkinöitä
250 g tomaattimurskaa
Hunajaa
Mustapippuria
Sitruunamehua
Edellisenä iltana: Tee ensin marinadi. Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen. Pilko paprikat ja chilit suikaleiksi. Lohko sipuli ja kuori valkosipulin kynnet ja leikkaa kanta pois. Laita kasvikset uunipellille, pikkuisen öljyä, mustapippuria ja suolaa päälle ja laita uuniin noin tunniksi.
Laita blenderiin jogurtti, raastettu inkivääri, mausteet, paahdetut kasvikset sekä limen mehu. Sekoita tasaiseksi. Marinoi kana ja jätä maustumaan yön yli jääkaappiin.
Seuraavana päivänä: nosta kana jääkaapista ja kaada koko seos öljyttyyn uunivuokaan. Lämmitä uuni 250 asteeseen ja anna kanan lämmetä ennen paistamista noin puoli tuntia. Tein ohuen ohuita rintafileitä, joten niitä paistettiin uunissa 10-15 min.
Kanan paistuessa paahda cashew pähkinät pannulla. Ripottele sekaan vähän suolaa.
Kun kana on paistunut, lämmitin tomaattimurskan ja lusikoin kanan päältä marinadia tomaattimurskaan tehdäkseen kastikkeen. Maustoin kastikkeen valmiiksi mustapippurilla ja hunajalla ja lisäsin vähän sitruunamehua. Kun kastike oli hyvää, lisäsin sinne kanafileet ja lopun marinadin.
Tarjoilin kastikkeen chilin ystävälleni pastan kera ja lisäsin paahdetut cashew-pähkinät annoksen päälle.
Jotain pehmeää ja raikasta se kastike olisi vielä kaivannut, mutta en keksi mitä. Ideoita saa jättää kommentteihin!