Vadelmasuklaakakku

suklaavadelmakakku.jpg

Työkaverini jäi mammalomalle torstaina ja lupasin tehdä kahveille kakun. Koska masussa kasvaa pieni tyttönenja toiveena oli saada suklaakakku, päädyin tekemään Pirkka.fi kautta löytämääni Suklaavadelmakakun.

Pohja:

  • 4 kananmunaa
  • 1,5 dl sokeria
  • 1,5 dl vehnäjauhoja
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 100 g tummaa suklaata

Vadelmatäyte:

  • 200g pakastevadelmia
  • 3/4 dl sokeria
  • 250 g rahkaa

Suklaatäyte:

  • 2 dl vispikermaa
  • 100 g tummaa suklaata

Kostutus:

  • 2 dl omenamehua

Kuorrutus:

  • 0,5 dl vadelmahilloa
  • 200 g tummaa suklaata
  • 1 dl vispikermaa

Koristeluun:

  • 50 g valkosuklaata
  • ruusun terälehtiä 1 ruusun verran

Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen. Voitele halkaisijaltaan 20-22 cm vuoka. Laita suklaa sulamaan vesihauteeseen. Vaahdota munat ja sokeri paksuksi vaahdoksi (laiska tehokas leipuri virittää sähkövatkaimen vatkaamaan itsekseen ja tekee sillä välin jotain järkevää, video alla). Sekoita leivinjauhe vehnäjauhoihin ja siivilöi jauhoseos muna-sokerivaahtoon. Kääntele lopuksi sulanut suklaa kakkutaikinaan. Paista uunin alimmalla tasolla noin 30-45 minuuttia. Kakkupohja on valmis, kun se irtoaa vuoan reunoista. Voit testata kypsyyttä myös puutikulla, paina se kakkupohjaaan, jos siihen jää kiinni taikinaa, vuoka takaisin uuniin, jos ei niin se on valmis. 

Keitä jäisiä vadelmia sokerin kanssa vähintään 5 minuuttia. Anna jäähtyä. Sekoita jäähtynyt vadelmasose rahkaan.

Sulata suklaa vesihauteessa. Vispaa kerma vaahdoksi. Sekoita keskenään. Vinkki. Älä laita vatkattua kermaa jääkaappiin odottamaan suklaan sulamista, kylmä kerma saa sulatetun suklaan jähmettymään, eikä suklaavaahdosta tule tasaista. 

Leikkaa kakkupohja kahteen tai kolmeen osaan, kostuta kakkupohja omenamehilla, levitä päälle suklaatäytettä ja suklaatäytteen päälle vadelmatäytettä. Täytä mahdollinen toinen väli samalla tavoin. Kostuta kakun kansi ja reunat. Tässä vaiheessa voit vielä painella ja muotoilla kakkua, jos siitä ei täyttäessa tullut ihan tasainen (se kestää sen kyllä mainioisti, kunhan et ala väkivaltaiseksi). Sivele kakun päälle ja reunoille vadelmahilloa, vedä lopuksi reunat tasaiseksi, jotta kuorrutus valuu tasaisesti koko kakun päälle. Nosta kakku jääkaappiin odottamaan kuorrutuksen valmistumista.

Sulata suklaa vesihauteessa (tiskiä tulee vähemmän, kun käytät koko ajan samaa suklaakippoa). Lämmitä kerma nopeasti joko mikrossa tai liedellä. Sekoita toisiinsa. Jos suklaa jää hieman paakkuiseksi, voit lämmittää seosta tosi varovaisesti hetken liedellä. Kuorruta kakku suklaalla ja koristele valkosuklaalastuilla. Tämän jälkeen kakku on vielä aika ruma, etkä suostu viemään sitä juhliin sen näköisenä, joten päätä, että aikuiset ihmiset tajuavat, ettei ruusun terälehtiä saa syödä ja koristele kakku niillä. Voilà, sinulla on täydellinen kakku naiselle, joka pitää suklaakakuista ja saa pian pienen tytön <3

//www.youtube.com/embed/qsZ-stQP1Z4

Hyvinvointi Ruoka ja juoma Mieli Työ
Kommentointi suljettu väliaikaisesti.