Aivan kehityskelpoinen lääkäri hän oli eli lähete taskussa

Vaikka meidän lapsettomuuden selvittely julkisella lähtikin vähän väärällä vaihteella liikkeelle, sain onneksi olla ihan tyytyväinen marssiessani pois toisesta tapaamisestani terveyskeskuslääkärin luota. Tällä kertaa lääkäri oli valmistautunut ja hänellä oli selvästi tietoa, miten mennään eteenpäin. Käynti alkoi täsmäkysymyssarjalla, jossa selvitettiin tietoja kuukautiskierrosta ehkäisyyn ja seksitiheyteen. Hyvä! Sitten selviteltiin sperma-analyysin kohtaloa, ja parilla puhelinsoitolla lääkäri sai selville, että niitä tehdään vain lapsettomuuspolilla OYS:ssa. Tämä olisi toki ollut kiva tietää jo viime kerralla, mutta hyvä, että tiedetään se nyt.

Seuraavaksi paineltiin vatsaa ja tehtiin (kohtalaisen kivulias) sisätutkimus, jossa ei ilmeisesti näkynyt mitään poikkeavaa. Näin oletan, mutta varma en voi olla, sillä lääkäri ei kommentoinut asiaa lainkaan. Mutta väliäkö tuolla, lähete gynegologille on vain sukupuolitautitestin päässä.

Jos olisin voinut valita, olisin varmaan valinnut hieman kokeneemman lääkärin tähän alkuun. Jokaisen täytyy kuitenkin alottaa pohjalta, lääkärienkin. Hyvän lääkärin piirteitä ovat mielestäni varmuus ja hyvä kommunikointi asiakkaan kanssa, mutta sekin on jo hyvä, että haluaa oppia, selvittää asioita ja tulla paremmaksi työssään. Tuo lääkäri halusi myös auttaa meitä ja oli ystävällinen, joten no hard feelings.

Ps. Vieläkin vähän ihmettelemme, mihin sen spermapurkin saa viedä. Tai että miten saa lähetteen, jolla sen voi viedä lapsettomuuspolille. Oletan kuitenkin, että se sairaalan gynegologi osaisi lopulta antaa vastauksen.

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *