Oppimistehtävä 2 / Oppimisprosessi
Tämän kurssin myötä perustin ensimmäisen blogini. Ajatus tuntui alkuun kauhistuttavalta ja varmasti siksi siirsinkin sen tekemistä viikosta toiseen. Kun lopulta tekstit oli julkaistu, ei se tuntunutkaan enää niin ylitsepääsemättömältä kuin aluksi ajattelin. Uskon silti vahvasti, että kurssia varten tekemäni blogi ei tule jatkumaan tämän enempää.
Mielipidekirjoitusta varten pohdin sosiaalisen median hyviä sekä huonoja puolia ja koska olen tällä hetkellä lukemassa Ivan Illichin kirjaa ”Kouluttomaan yhteiskuntaan”, viittasin kirjaan omassa tekstissäni.
Juuri tänään seurasin Facebook-sivustolla käytävää kiivasta keskustelua Umayya Abu-Hannan kirjoituksesta Helsingin Sanomien verkkosivulla. (http://www.hs.fi/sunnuntai/Lottovoitto+jäi+lunastamatta/a1356756791315 ) On ihmisiä puolesta ja vastaan. Mutta mihin itse kiinnitin useampaan kertaan huomiota on se, että ihmiset eivät useinkaan osaa perustella omia mielipiteitään ja tukeudutaan jonkun toisen sanomaan asiaan täydellisenä faktana ja oma ajattelu tuntuu olevan kadoksissa. Tämän takia koin mielipidekirjoituksen tekemisen hankalaksi, mutta hyvin opettavaiseksi kokemukseksi. Kun se on julkisesti saatavilla ja kaikki pääsevät käsiksi kirjoittamaani tekstiin, vaikkakin nimimerkillä, on erityisen tärkeä tiedostaa se mitä sanoo ja mihin sen perustaa. Se on ollut muutenkin yksi suurin asia mitä olen yliopistossa oppinut. Jos väität jotain, sinun tulee pystyä myös se perustelemaan. Ja omasta mielestäni se on vain positiivinen asia.