4 + 1 huomaamatonta alkukesän kukkijaa

Huomaamaton_kukkija_Kasvihormoni.fi 7.jpg

Hum.

Kuulitko sen? Se oli humahdus, jolla helle tuli perille tänne Pohjolaan. Tervetuloa vaan, olet aina yhtä odotettu!

Samalla avautuivat miljoonat kukat. Näiden ohi miltei menin, mutta huomasin kuitenkin, koska kesä on. Ja kamera, jolloin tulee pysähdyttyä helpommin. 

Huomaamaton_kukkija_Kasvihormoni.fi 8.jpg

1. Vaahteran kukinta on yllättävä. Se näyttää hiirenkorvilta, koska kukat ovat ylhäällä latvuksessa, mutta eron huomaa, kun lehdet avautuvat. Silloin puut muuttuvat kevään vihreistä heleän vihreiksi.

Huomaamaton_kukkija_Kasvihormoni.fi 10.jpg2. Sinikuusaman kukat ovat lempiväriäni, siis yhtä niistä. Kellanvalkoiset vaatimattomat kukat ja pitkät heteet avautuvat vaaleanvihreiden lehtien lomaan. Hups, menee vain hetki ja ne varisevat pois. Ehditkö havaita niitä? 

Huomaamaton_kukkija_Kasvihormoni.fi 11.jpg

3. Viinimarjan kukat ovat vihertävänkeltaiset, ne jäävät lehtien lomaan ja sekoittuvat uuteen kasvuun. Onneksi niiden määrä on runsas, niin ne erottuvat. Vielä suuremmaksi onneksi pörriäiset surraavat marjapensaiden ympärillä: se tietää hyvää loppukesän marjanpoiminta-aikaa ajatellen.Huomaamaton_kukkija_Kasvihormoni.fi 13.jpg4. Punaisen rikon kukinta ei jää huomaamatta sen värin vuoksi vaan siksi, että kukkamätäs on niin kovin pieni ison kiven kolossa. Osa kasvustosta on paleltunut talven aikana, kasvupaikka on niin kovin karu ja armoton. Onneksi hitaasti kiiruhtava kuvaaja ehtii havaita myös vaatimattomat vaeltajat!

Huomaamaton_kukkija_Kasvihormoni.fi 9.jpg

+ 1 Vastaistutettuun kirsikkaluumuun on puhjennut parikymmentä kukkaa. Uusia näyttää tulevan, joten tämä huomaamattomuus taitaa muuttua kohta varsinaiseksi lumihupuksi!

 

Huomaamaton_kukkija_Kasvihormoni.fi 14.jpg

 

Kommentit (3)
  1. Miten ihania ovatkaan kevään vihreät sävyt ja kukkivat puut! Harmikseni vaahteran kukinta ehti jo meillä mennä ohi, enkä ehtinyt mukaan. Minä en helteistä välittäisi, ja hiukan ahdistaa, kun ei ehdi kaikkea kukkivaa edes huomata…

    1. Alkukesä on mun luontokauneutta ihailevan sieluni suosikkiaikaa juuri noiden vihreiden vuoksi. Heinäkuussa kaikki alkaa vähitellen muuttua tasaisen runsaaksi vehreydeksi ja alkukesän taika on silloin ohi. Ja ne kukkapuut! Niiden rinnalla erinäiset ruohovartiset kasvit jäävät ihan kakkosiksi, niistä saa harvoin sellaista massaa aikaiseksi, joka saisi kansaa julistamaan sille erityistä juhlaa – kuten kirsikankukkajuhlaa. Tai voisihan meilläkin olla voikukkajuhla, niitä peltoja taitaa olla ihan riittämiin 🙂

      1. Voikukkajuhla, siinä on ideaa! Seppeleitä, nilkka- ja rannerenkaita, piknik viltillä… Joo 😀

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *