Soittakaa kirkonkelloja, täältä tulevat mansikka ja suklaa!
Saako tehdä uusintapostauksen? No saa, kun ohje on sellainen, joka vie kielen mennessään ja kaappaa lisäksi jalat alta! Kakun suklaa ja mansikka sopivat yhteen kuin Minttu ja Ville pussauskoppiin. Täytteen vaahto on kepeän napakka ja makean ja happaman liitto hurmaava. Valmistuskin on niin yksinkertainen, kuin vain suklaisella täytekakulla voi olla. Tämä kakku on ystävieni mielestä niin täydellinen, että sitä pitää saada meidän osoitteemme juhlista aina!
Alkuperäinen postaukseni löytyy täältä, missä on myös yksityiskohtainen ohje kakkupohjan valmistukselle.
Mansikkainen suklaakakku
Pohja:
- Viiden munan suklaakakkupohja (valmistusohje täällä)
Kostutus:
- 1,5 dl vahvaa mansikkamehua tai kahvia
Täyte:
- 2 dl Flora vispiä
- 500 g rahkaa
- 1 rkl vaniljasokeria
- 3/4 dl sokeria
- 5 dl mansikkalohkoja tai 2 dl mansikkahilloa (mansikoita väh. 40 g/ 100 g valmista hilloa)
- 5 liivatetta
Kuorrutus:
- 3 dl Flora vispiä
- 1 rkl vaniljasokeria
- 200 g tummaa suklaata, kaakaota n. 45 % (vähennä suklaan määrää samassa suhteessa kuin kaakaopitoisuus nousee)
Koristelu:
- 10-20 makeaa mansikkaa
Valmistus:
- Laita liivatteet pehmenemään kylmään veteen. Purista vesi niistä viiden minuutin päästä pois ja liuota noin puoleen desiä (lähes) kiehuvan kuumaa vettä.
- Vatkaa 2 dl Flora vispiä kovaksi vaahdoksi. Lisää sekaan rahka ja mausta vaniljasokerilla ja sokerilla.
- Vatkaa seosta voimakkaasti ja lisää liivate ohuena nauhana vaahdon sekaan.
- Perkaa mansikat ja lohko ne. Lisää mansikat täytteen sekaan ja sekoita täyte tasaiseksi. (Tuoreiden marjojen puuttuessa käytä mansikkahilloa, jolloin jätä sokeri pois.)
- Kakun kokoaminen
Halkaise jäähtynyt, pyöreä kakkupohja kolmeen osaan. - Kostuta pohjakerros 0,5 dl vahvaa mansikkamehua tai kahvia ja nosta kakkualustan päälle. Laita ympärille irtorengas. Levitä pohjan päälle arviolta puolet mansikkatäytteestä.
- Tee päälle toinen samanmoinen kerros.
- Nosta lopuksi päälle kansikerros ja kostuta se lopulla mehulla. Anna hyytyä jääkaapissa vähintään muutaman tunnin ajan, mieluiten seuraavaan päivään saakka, jotta kakku maustuu tasaisesti.
- Kakun kuorruttaminen
Vatkaa Flora vispi kovaksi vaahdoksi ja mausta vaniljasokerilla. - Sulata suklaa mikrossa puoli minuuttia kerrallaan tai vaihtoehtoisesti vesihauteessa kattilassa.
- Sekoita sula suklaa vispin sekaan hyvin vatkaten.
- Irroita irtorengas veistä apuna käyttäen kakun ympäriltä. Levitä suklainen kermankorvike kakun päälle ja reunoille. Päälle saa tulla tuhti kerros herkkua.
- Koristelu
Leikkaa tuoreet mansikat kahtia tai siivuiksi ja levitä renkaaksi suklaavaahdon päälle, kakun pinnalle. Laita muutama koristemansikkapala myös keskelle. - Mikäli suklaakippoon on jäänyt suklaata ja vaahtokuppiin kerman jämiä, sekoita nämä keskenään ja jaa muutamaksi pikkukököksi mansikoiden väliin jääneeseen alueeseen. Vedä tipat ”halki” esim. hammastikulla niin, että kököistä tulee sydämen muotoisia koristeita.
- Tarjoile parin tunnin sisällä koristelusta, jotta koristemansikat eivät mene huonoiksi. Itse kakku kestää usean päivän ajan, paitsi jos sattuu loppumaan kesken.
Kommentointi suljettu väliaikaisesti.