Muutama tomaatti ja pikaiset perunarieskat

Tomaattirieska_Kasvihormoni.fi 2.jpgBrunssille tai sunnuntain hitaalle aamiaiselle ilmestyy pöytään kuumia perunarieskoja ja tuoretta tomaattikastiketta. Voisi päällä tietysti olla tuoreita tomaattejakin, mutta koska ne ovat näin keskitalvella mauttomia, pistin ne taas kattilaan mieluummin kuin siivuina rieskan päälle. Tomaattikastikkeen teko on helppoa ja siitä on erilaisin maustein helppo tehdä monia variaatioita. Tässä on mausteena yrttejä ja viintä, mikä syventää vetisten talvitomaattien makua miltei kesäisen herkullisiksi.

Tuoretomaattikastike ja pestoa (noin 1 1/2 dl)

  • 3 tomaattia
  • 2 valkosipulin kynttä
  • 1/2 tl suolaa
  • 1/2 tl rosmariinia
  • 1/2 tl punaviiniä
  • 1-2 tl sokeria

Tarjoiluun

  • perunarieskoja (nopea ohje esim. täältä)
  • (tuore)pestoa
  • parmesaaniraastetta
  • basilikan lehtiä
  1. Pieni tomaatit ja valkosipulit ja laita kattilaan. Keitä viitisen minuuttia, kunnes tomaatit ovat pehmenneet
  2. Lisää sekaan mausteet ja punaviini. Jatka keittämistä kymmenisen minuuttia, kunnes kastike on muuttunut ketsuppimaisen paksuksi.
  3. Soseuta kastike sauvasekoittimella tasaiseksi
  4. Levitä pari ruokalusikallista kastiketta tuoreen perunarieskan päälle. Laita pari teelusikallista pestoa kasoiksi kastikkeen päälle ja ripottele ruokalusikallinen parmesaaniraastetta koko rieskan kuvuksi. Koristele basilikanlehdillä

Tomaattirieska_Kasvihormoni.fi 1.jpg

koti ruoka-ja-juoma
Kommentointi suljettu väliaikaisesti.