Perunarieskat

Monet ehtivät pyytää isänpäivän brunssilla ja varvasjuhlissa tarjottujen perunarieskojen ohjetta, joten tässäpä se vihdoin tulee.

img_0231_0.jpg

Rieskoihin voi hyvin käyttää jonkin perunamuusin jämän, mutta meillä se kyllä keitetään ihan näitä rieskoja varten.

Perunarieskat

Ainekset

  • 5 dl perunamuusia
  • 3 dl maustamatonta jogurttia
  • 2 dl vettä
  • 1 kananmuna
  • 1 tl suolaa
  • 1 dl kaurahiutaleita
  • n. 2 dl vehnäjauhoja

img_0626.jpg

Valmistaminen

  1. Mittaa vehnäjauhoja lukuun ottamatta kaikki aineet kulhoon ja sekoita
  2. Lisää vehnäjauhoja vähitellen, kunnes taikina muistuttaa löysää kaurapuuroa
  3. Nostele taikinasta pieniä kokkareita uunipellille leivinpaperin päälle. Saat kivan kokoisia pikkurieskoja, kun taikinaa on reilu ruokalusikallinen per rieska
  4. Ripottele rieskojen päälle hieman vehnäjauhoja, taputtele ne ohuiksi ja töki niihin muutama reikä haarukalla
  5. Paista rieskoja 250-asteisessa uunissa (kiertoilmalla) n. 10 – 15 minuuttia, kunnes rieskat ovat kauniin ruskeita.

Rieskat ovat parhaimmillaan juuri uunista nostettuna ja voin kanssa nautittuna. Kuvassa toisen rieskan päällä on savulohitahnaa.

img_0245_-_version_2.jpg

Suhteet Ruoka ja juoma Oma elämä
Kommentointi suljettu väliaikaisesti.