Kauhukeittiön kattaus

Kauhukeittiö_Kasvihormoni.fi 4.jpg

Älä ota sitä vakavasti. Ainakaan aina.

Kauhukeittiö_Kasvihormoni.fi 2.jpg

Meillä tehtiin kauhukeittiötaidetta pilke silmäkulmassa. Menu sisälsi juomina vamppyyrin verta, happoa, tsombin kuolaa ja jauhettua luu-uutetta. Alkuruoiksi tarjottiin aivoja sekä oksentavaa kurpitsaa. Pääruoat pistivät vielä paremmaksi ilkkuvilla päillä ja verisillä sormilla. Jälkiruokahaamut leijuivat ilmassa yhdessä ikkunasta heijastuvien kuvajaisten kanssa. Koko kauheus nautittiin pelkkien kynttilöiden valossa tunnelman kohottamiseksi.

Kauhukeittiö_Kasvihormoni.fi 8.jpg

Välillä on kiva irrotella!

Kauhukeittiö_Kasvihormoni.fi 5.jpg

Aivot

  • 1/2 vesimeloni

Valmistus

Kuori vesimelonista vihreä kuori kuorimaveitsellä pois. Tee keskelle melonia pitkittäisviilto, joka yltää punaiseen sisukseen saakka ja sen viereen toinen, jonka kärki ylettyy edellisen viillon alaosaan. Koverra v-mallinen keskiosa pois, jotta saat melonista sen näköisen, että siinä on kaksi aivopuoliskoa. Tee samalla tekniikalla aivopoimuja molemmille puoliskoille. Älä jännitä, anna mennä!

Veriset sormet

  • reilu lohko vaaleaa leipää
  • levitettä
  • 10 kuorellista mantelia
  • mansikkahilloa

Valmistus

Leikkaa leivästä parin sentin paksuisia siivuja ja poista niistä kuori. Leikkaa siivut edelleen sormen pituisiksi tikuiksi, joista pyöristät yläosan. Voitele leipätikut ohuelti levitteellä ja tee niihin nivelen kohdalle viiltoja. Paina sormien päihin mantelit kynsiksi. Valuta toiseen päähän lusikasta mansikkahilloa veriseksi mössöksi.

Oksennus

  • Koverrettu ja naamaksi muotoiltu kurpitsa (tai muu hedelmä)
  • mieleistäsi salaattia
  • 1/2 soseutettu päärynä tai 1/2 dl salaatinkastiketta
  • leivänmuruja

Valmistus

Suojaa halutessasi leikkuulauta, jotta päärynä tai salaatinkastike ei imeydy siihen. Laita koverrettu kurpitsa laudan reunaan. Levitä noin 3 dl salaattia kurpitsan eteen. Levitä salaatin päälle möhnääntynyttä päärynää ja haaleita leivänmuruja tuomaan sosemaista tunnetta oksennukselle.

Kauhukeittiö_Kasvihormoni.fi 3.jpg

Ilkkuvat päät

  • 1 paprika ruokailijaa kohti (keltainen tai vihreä on paras väri)
  • tomaattikastiketta (tein tällä ohjeella)
  • kiharaa spagettia

Valmistus

Pese paprikat hyvin ja avaa ne yläosastaan. Koverra siemenkota ja valkoiset reunat pois. Leikkaa kuoreen silmät ja suu.

Täytä paprikat noin kahdella kauhallisella tomaattikastiketta ja pureskeltavan pehmeiksi keitetyillä spageteilla niin, että osa tursuaa paprikan ulkopuolelle. Laita halutessasi paprikan hattu takaisin päälle.

Kauhukeittiö_Kasvihormoni.fi 1.jpg

Leijuvat haamut

  • pieniä suklaapäällysteisiä vaahtokarkkeja (esim. Lidlin versioita)
  • pala valkoista ja tummaa suklaata
  • toffeepaloja
  • cocktailtikkuja

Valmistus

Laita suklaapala pieneen Minigrip-pussiin ja aseta se hetkeksi kiehuvaan veteen. Kun sukaa on sulanut, leikkaa pussin kulmasta minipikkuinen pala pois. Tee sama toiselle suklaapalalle.

Piirrä suklaalla kasvot haamuille. Laita hetkeksi pakastimeen jähmettymään.

Pistä toffeepaloihin cocktailtikut, joiden päihin saat haamut leijumaan. Jätä osa tarjoiluastian pohjalle.

Juomat

Nimeä tarjoiltavat juomat sopivan karmeasti. Kaada ne tarjolle isoihin lasitölkkeihin, jotka voit halutessasi koristella asiaan kuuluvin tarroin.

Kauhukeittiö_Kasvihormoni.fi 6.jpg

Kammottavaa ruokailuhetkeä! Suurin kauhu taitaa kuitenkin jäädä keittiösotkun siivoajalle.

Kauhukeittiö_Kasvihormoni.fi 7.jpg

Kommentit (6)
  1. Haha, onpa mieletön kattaus! upea tuo kurpitsa ja nuo aivot 😀

    1. Kiitos Annemi! Meidän juniorit olivat aivan innoissaan näitä valmistettaessa. Vielä jouduin olemaan veistelyssä pääkokkina, mutta veikkaan, että parin vuoden päästä ei tarvitse puuttua enää sellaiseen puuhaan.

  2. Aivot on ihan mahtavat!

    1. Ne on hirmu helpot tehdä, kannattaa kokeilla, jos tulee tarvetta vara-aivoille.

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *