Puutarhani värit 3: Auringon haalistama lila

Kasvihormoni

Jos viime viikon sininen on meillä harvinainen väri, niin on myös tämän viikon kylmäsävyinen lila. Nämä kaikki kasvit olivat jo pihassa, kun muutimme tänne. Omat istuttamani kasvit ovat pääasiassa lämpimiä sävyjä, mutta jotkut kasvit ovat niin kauniita, että ne saavat väriviastaan huolimatta pysyä pihassa :)

Vasemmalla on ihastuttava sammalleimu, joka on hillityn sävyinen. Sammalleimujahan löytyy monissa eri punaisen, valkoisen ja jopa sinisen sävyissä.

Keskellä on harmaamalvikki, joka on helppohoitoinen maatiaiskasvi. Se huitelee muiden kasvien yläpuolella ja kukkii heinäkuusta elokuun loppupuolelle, tekee runsaasti hyvin kylväytyviä siemeniä ja kaiken hyvän päälle leviää myös juuren pätkistä vähän kuin voikukka ikään. Sitä voisi pitää jopa rikkaruohona, ellei sitten tykkäisi siitä ja haluaisi kasvattaa sitä runsain määrin pihassaan.

Oikealla on ajuruoho, joka on valinnut itselleen tämän esittelyssä olevan lilan sävyn. Se kasvaa hiekkaisessa rinteessä vailla ravinteita ja leviää mukavasti joka kesä. Jos meillä ei kasvaisi samassa paikassa kortetta, pitäisin kasvista tavattomasti. Nyt pidän siitä tavattomasti mutta harmittelen sitä, että se on paikkaansa hieman liian matala.

Julkaisen kerran viikossa kuvasarjan siitä, millaisissa väreissä puutarhani kukkii - tai on kukkimatta. Olen valikoinut kuvia epämääräisen määräisesti ja oikeastaan ainoa kuvia yhdistävä teema on jokaviikkoinen värivalinta.

Aiemmat postaukset löytyvät täältä:

Kevään valkoinen

Harvinainen sininen

Kommentoi