Amatöörin vaunuvuodatus ja turistirattaat

Onnistuin tänä kesänä tekemään sen amatööreistä amatööreimmän vaunuvirheen, nimittäin homehduttamaan neidin rattaat. Ei jumankekka, siis oikeasti, homehduttamaan! En pysty itsekkään ymmärtämään miten en kuukauden kestäneiden kosteiden helteiden aikana nostanut niitä väillä sisälle hengähtämään ja kuivamaan vaan säilytin niitä vaihtelevasti kuistilla ja varastossa. Reilu viikko sitten kauppareisulla sen huomasin, beigeä kangasta alkoi sinnikkäästi valtaamaan mustat pisteet. Useiden p**keleiden jälkeen otin koneen esille ja aloin etsimään uusia (neljänsiä!) rattaita naperolle. 

Vaunuhistoriaamme mahtuu yhdet Emmaljungan City crossit, jotka myimme pois juuri vähän aika sitten (tietysti), Britaxin B-Agile matkarattaat ja viimeisimpä nämä homehduttamani Hauckin kolmipyöräiset juoksurattaat, jotka ostin käytettynä neidin kummitädiltä. Näistä vaihtoehdoista Hauckit (joiden mallinimeä en todella edes tiedä) olivat ominaisuuksilta ehdottomasti parhaat neidin ikään nähden; kevyet, ketterät ja työntöaisa oli täydellinen! Vastaavia ei tietenkään enää ole saatavilla. (Sanoinko jo, että harmittaa aivan vietävästi?)

Koska olimme rattaattomat, eikä alle kaksivuotiaan kuljettaminen kävellen onnistuisi ilman niitä, päädyin noin kolmen tunnin pähkäilyn jälkeen tilaamaan Phil&Tedsin Classic rattaat. Vastaavan merkin Navigatoreista olen kuullut pelkkää hyvää ystäviltäni, mutta tästä perusmallista en oikeasti edes osaa sanoa. Todella toivon, että ne ovat hyvät ja meille sopivat, sillä en haluaisi joutua huomaamaan, että kiirehankinta kostautuu ja osoittautuu huonoksi. Onko teillä kokemuksia kyseisistä rattaista?

Ja koska asioiden ei pidä olla liian yksinkertaisia, päättivät meidän rattaamme ryhtyä turisteiksi. Olen jo maanantaista asti katsellut MyPackin pakettiseurannasta, kuinka rattaamme reissaavat ympäri Suomea! Siis oikeasti, tässä on oltu reilu viikko ilman rattaita ja asiakaspalvelusta naureskellaan, että joku tässä nyt mättää, kun paketti seilaa Kirkkonummi – Helsinki väliä! Okei, nyt muakin jo naurattaa, sillä taisin parkaista jotain ”No pysäyttäkää ne, niin mä haen ne ihan mistä vain! tyyppistä kaverille”.

mypack

Vielä ei ole pysähtynyt. Montakohan lippua niillä on vielä jemmassa?

 

Että täällä sitä nyt odotellaan karusellin pysähtymistä tai sitä, että joku nappaisi ne kärryt sieltä kyydistä kesken kierroksen. Kyllä niiden on kohta oltava vähintään jo kullatut, että pyyhkivät odottamisen piinan ja homeen aiheuttaman harmituksen pois. Tai jos ne edes tulisivat, sekin olisi jo kova juttu.

 

 

M, joka vetää nyt happea

Kommentit (2)
  1. Meillä on (ollut ikinä vaan) P&T Sportit, joille nostan vain hattua. Käytettynä ostin, ovat vm. 2008 ja menisivät edelleen melkeen kuin uusista. Käly osti jotkut samantyyppiset halpisrattaat uutena, koska kohta taas kaksi työntöikäistä, eikä ne vakuuttanu mua työntöominasuuksiltaan ollenkaan. Paljon heppasemman tuntoiset ja lenuaa sinne tänne..

    Et meikä suosittelee P&T:tä kyllä oikein lämpimästi kahden vuoden kokemuksella! Meillä on kaikki sisarusrataslisäosatkin, muttei niille nyt kovasti ole ollut käyttöä, arvatenkin. Veljen ja kälyn lapset on testanneet noita sisaruslisäosia ennen meidän kersan syntymää.

    1. Great minds think a like 😀

      Nyt mä odotan entistä enemmän, että saisin ne vielä kotiinkin asti. Matkalla Helsinkiin olivat taas tuossa klo 16.

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *