Elämää uhmiksen kanssa – asioita, joista olemme eri mieltä

Uhmaikä, se alkaa olla meidän huushollissa täydessä vauhdissa (toiveajattelua?). Viimeisten viikkojen aikana pienet käninät ovat muuttuneet tunnin kestäviksi tahtojen taisteluiksi. Ihan terapiamielessä ajattelinki listata muutamia asioita, joista minä ja Pirpana olemme erittäin syvästi erimieltä. 

 

1. Kivien heittäminen ja syöminen

 

Äidin mielestä? Not so cool. 

Neiti S:n mielestä se on parasta mitä ulkona voi tehdä ja jos sitä voi tehdä äidin kieltojen säestämänä on se miljoona kertaa hauskempaa. Koirat saattavat hieman kannustaa ottamalla kivistä koppeja. 

Oma käsitykseni siitä mikä kivien heiton alkaessa olisi tapahtuman kulku: neiti heittää kerran, äiti kieltää, lapsi tottelee ja keksi jotain sallittua tekemistä. Todellisuus sitten? Tämä on kiistatta yleisin syy siihen, että sisälle lähdetään itkun ja huudon säestämänä.

 

Kivien tunkeminen suuhun ja karkuun juokseminen kuuluvat samaan kategoriaan.

IMG_8246.JPG

 

2. Sään mukaiset kengät

 

Äidin mieletä on olemassa kenkiä eri tilanteisiin. On helteellä sandaalit, viileämmälle tennarit ja sateelle kumpparit. Loogista?

– Ei suinkaan, koska todellisuudessa on olemassa vain kumpparit, kumpparit ja kumpparitLopputulema onkin, että meillä kuljetaan kumppareissa, koska ”pick your fights” on ehdottomasti parhaita toimintaohjeita uhmiksen käsittelyyn, joita olen kuullut.

 

IMG_8242.JPG

 

3. Lätäköissä istuminen

Koska kumpparit on aina jalassa ei lätäköissä hyppiminen ole ihan niin justiinsa, mutta kuravaatteet, ne ei todellakaan ole pop, niin voisiko niissä lätäköissä olla sitten edes istumatta? Ei.

 

IMG_8237.JPG

 

4. Oma sänky

Meillä on aina nukuttu omassa sängyssä, lukuunottamatta aamuyön saapumisia kainaloon ja elämän alkutaipaleen yöimetyksiä, mutta jostain syystä viimeisten viikkojen aikana käsitys omasta sängystä on päässyt hämärtymään. Jokailtaisen hippaleikin jälkeen löytyy tämä tuhisija meidän sängystämme, tyytyväisenä tuhisemmassa. Ehkä rippikouluun mennessä onnistutaan palauttamaan järjestely ennalleen?

(Tästä en kyllä toisaalta valita, onhan se ihana nukkua pienen peikkotytön tuhistessa vieressä <3)

 

IMG_8248.JPG

 

5. Kuka määrään tahdin?

Neiti S.

Äiti ja Isi olisi vähän eri mielltä.

 

IMG_8249.JPG

 

riidatonta lauantaina

M

 

PS. Se mitä en tiennyt on se, että jatkuvan uhmaamisen mukana tulee mieletön hellyydentarve, ja halailusta, siitä me ollaan samaa mieltä! <3

 

Kommentit (4)
 1. Hih, meilläkin oli viime kesänä/syksynä kumpparikausi, mutta nyt tilanne alkaa olla kääntynyt toisin päin; kumpparit on jostain tosi syvältä. Itse asiassa kaikki muukint kengät on ihan syvältä, paitsi crocsit. Ja nekin ois ihan jees heivata menemään n. minuutin ulkoilun jälkeen. Paljaat jalat on aika pop.

  1. Crocsit meilläkin tulee kohtuullisena kakkosena, mutta kumpparit ovat voittamattoman. Taitaa olla joku ikäjuttu, eikö teilläkin oltu viime kesänä 2v hujakoilla?

    

   1. Jeps. Ja kun oikein mietin, niin töissä sellaset 2-vuotiaat diggailee kumppareista (ja crocseista!) kaikista eniten. 😀 Kai ne on vaan kivat, koska ne on niin helpot verrattuna joihinkin, joita täytyy enemmän pujotella jalkaan tai joissa on joku kiinnityssysteemi tai joilla ei voi hyppiä vesilätäköissä kastelematta jalkojaan. 😀

    1. Täytyy ajatella positiivisesti, eipähän tarvitse riidellä sadekelillä kengistä 😀

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *