Ensimmäinen tapaturma

Tekevälle sattuu. Ja jos jotain, niin tekevä neiti S on tällä hetkellä! Taisikin olla vain ajan kysymys milloin ensimmäinen tapaturma sattuu. Nyt se sitten kävi.

Neiti nousee ahkerasti seisomaan joka paikkaan, useimmiten osaa jo laskeutua alaskin lähes ilman muksahdusta, useimmiten siis. Tällä kertaa horjaudus muksautti pikku tytön keskelle omaa leluläjää, kun kukaan ei ehtinyt ottamaan koppia. Horjahdus oli lähes pesunkestävän balleriinan tasoinen piruetti ja poski edellä maahan. Seurauksena lohduton itku. Tarkistelin tytön läpi eikä ulkoisia vammoja näyttänyt olevan, vain säikähdys.

Aamulla herätessämme neidin toinen silmä oli ulkosyrjästä punainen ja vähän verestävä. Seurailimme tilannetta ja kun silmä näytti menevän entistä punaisemmaksi lähdimme Mehiläisen päivystykseen. Neidin silmästä löytyi naarmu sarveiskalvosta. Luojan kiitos, se ei ollut näkökentän päällä vaan ulkokulmassa ja hyvin pieni; paranisi siis varmasti nopeasti. Kyllä muuten voi ihminen tuntea itsensä huonoksi, kun tajuaa ettei ole mitenkään mahdollista suojella tuota pientä aarretta kaikilta kolhuilta. Mutta miten ihmeessä hän oli onnistunut silmänsä sohaisemaan? Eihän niissä leluissa ole edes teräviä kulmia?

Mukava, itsekin puoli vuotiaan lapsen äiti, lääkäri määräsi reippaalle pikku tytölle antibioottirasvan silmään ennaltaehkäisemään tulehdusta. Rasvaa olisi laitettava neljästi päivässä, neljän – kuuden vuorokauden ajan. Sentin soiro alaluomen alle. Olin helpottunut, että menimme lääkäriin ja helpottunut kun saimme paranemista nopeuttavat lääkkeet. Taisin myös olla jonkin asteisessa shokissa, sillä se iski minuun vasta apteekissa kun sain rasvatuubin käteeni; 

img_3331.jpg

 

siis hetkinen, rasvaa silmään, neljästi vuorokaudessa KAHDEKSAN KUUKAUTTA VANHAN LAPSEN SILMÄÄN?! 

Miten SE MUKA ONNISTUU?!

– Voin kertoa. Ei mitenkään.

Ensimmäisellä yrityksellä käyettävissä oli kaksi aikuista. Toinen piti kiinni ja toinen laittoi rasvaa (näytti muuten joltain lapsenrääkkäys ry:n kokoukselta). Tuloksena oli naama punaisena rääkyvä S ja läjä rasvaa poskella.

Toisella yrityksellä aikuisia oli kolme. Kaksi piti kiinni ja yksi laittoi rasvaa (lapsenrääkkäys ry sai yhden lisäjäsenen). Tuloksena oli naama punaisena rääkyvä S ja läjä rasvaa poskella.

Kolmatta yritystä ei ole tullut.

img_3332.jpg

lapsen kidutusväline

Enkö vain osaa vai annettiinko minulle todella mahdoton tehtävä? Oletko joutunut vastaavaan tilanteeseen ja miten onnistuit?

Onneksi neidin silmä näytti tänä aamuna jo paljon paremmalta, ilman rasvaakin.

 

 

Kommentit (2)
  1. Se muuten todellakin ON mahdotonta, ihan oikea havainto. Iso E:llä oli jossain vaiheessa muutama silmätulehdus putkeen ja sillon tekniikaksi jalostui nukkuessa silmän sisänurkkaan tiputettava silmätippa. Siitä sitä sitten imeytyi silmään se mikä imeytyi, mutta joka kerta tarpeeksi. Toivotaan että te selviätte ilman enempiä rääkkäyksiä. ♥ silmäpotilaalle! P.S. Ens viikolla nähdään! 😀

    1. No näin mäkin ajattelin kokeilla, nukkuvana. On se vaan törkeän vaikeeta hommaa!

      PS. No niin nähdäänkin!

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *