Hillotehdas

Perjantaina ajelimme Isomummin luo keräämään omenoita ja saalis olikin kaksi muovikassillista. Tänään osa omenoista muuttui hilloksi pakastimeen.

Olen aina pitänyt itsetehtujä hilloja, mehuja ja muita herkkuja vaikeina ja työläinä, mutta ilokseni olen tänä kesänä saanut huomata, että niinhän ei suinkaan ole!

IMG_4033.JPG

IMG_4032.JPG

Löysin nettiä selaillessani ohjeen, joka kuulosti meidän kirpeään makuun sopivalta. Muokkasin sitä vielä vähän kirpeämmäksi ja pakastin 12 purkkia ihanaa omenahilloa! Pakastaminen on meille se oikea säilöntämuoto, sillä ei mitenkään halua laittaa sokeria niin paljon, että säilöntä onnistuisi varmasti ilman pakastamista. Hillo saattaa olla myös hieman harhaanjohtava nimi, enemmänkin siitä tuli pyrettä (tai sosetta, jos haluaa puhua asioista niiden oikeilla nimillä ;)) Pääasia taitaa kuitenkin olla, että siitä tuli hyvää!

Näin syntyi meidän hilloherkku:

Valmistus 5 litran kattilaan

3/4 kattilallinen kuorittuja ja lohkottuja omenoita

1/4 paketti hillo-/marmeladisokeria

2 kanelitankoa

1/4 purkki sitruunamehua (se pieni keltainen muovipurkki)

3dl vettä

Keitä n. 20 minuuttia, ota kanelitangot pois, ja soseuta sauvasekottimella. Purkita, jäähdytä ja pakasta!

(alkuperäinen ohje täältä)

IMG_4036.JPG

 

Vielä olisi reilu muovikassillinen omenoita odottamassa vuoroaan. Niistä taidan tehdä huomenna mehua!

 

PS. Isäkuukausi on nyt sitten ohi ja meidänkin huusholliin palaa arki. Aika hassua, yhdeksän viikkoa olemme olleet täällä kaikki. Se on muuten niin pitkä aika, että en edes muista koska se alkoi!

 

Mukavaa sunnuntai-iltaa!

Kommentit (2)
  1. Kiitos herkullisesta hillo-ohjeesta! Maininta hillosta ja linkki blogissasi olevaan reseptiin löytyy myös viimeisimmästä postauksestamme http://kaikkipaketissa.blogspot.fi 🙂

    1. hei, ihana kuulla, että jollekin on tästä iloa! (muillekin kuin meille)

      ja kiitos linkityksestä =)

      PS. Olipas inspiroivan näköinen blogi!

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *