Itsenäisyyspäivän illallinen
Torstainen työpäivä jatkui mukavasti pienissä jouluissa kaupungilla ja perjantaista itsenäisyyspäivää juhlistettiin sitten perheen kesken kotona. Perinteisellä herkkuillallisella tietysti!
Menu piti sisällään:
äidin valmistamat valkosipuli-auraetanat
isin valmistamaa hirvipaistia
isin rosmariiniperunoita ja
punaviinikastikkeen
jälkiruokana toimi glögi ja piparit, ensimmäiset tälle vuodelle
Entäs neidin menu?
No ihan sitä samaa!
Täytyy myöntää, että epäilin suuresti etanoiden tarjoamista tuolle pienelle, mutta sitten muistin pikkuveljeni, joka rakasti isäni tekemiä etanoita jo hyvin pienenä. Niin paljon, että Levin reissullamme hänen ollessa viisivuotias, hän tiedusteli oma-alotteisesti tarjoilijaltalöytyykö listalta etanoita. Ja tilasi ne.
Neiti S ei taida paljoa erota tästä pienestä kulinaristista, sillä etanat katosivat lautaselta hujauksessa!
Ensimmäinen juhlaillallinen jolloin neidin ateria ei poikennut omastamme
Pienen tytön kasvaessa, perhejututkin muuttavat muotoaan. Ja vaikka hetkittäin tunnen suurta haikeutta siitä, kuinka nopeasti ensimmäin (vauva)vuosi kuluikaan, on ihanaa, että perheessämme on nyt osallistuva lapsi <3
Valkosipuli-auraetanat olivat taivaallisia (vaikka itse sanonkin, kröhöm), mutta niin oli isin paistikin! Suussa sulavaa ja täydellistä! <3
Kyllä mun ny täytyy sanoa, että asiat vois olla niin paljon huonomminkin! Tällaiset hetket perheen kanssa pysäyttävät arjen ja muistuttavat siitä, kuinka onnellinen olenkaan <3
Miten teillä vietittiin itsenäisyyspäivää? Onko teillä jotain perinteitä?