Itsenäisyyspäivän illallinen

Torstainen työpäivä jatkui mukavasti pienissä jouluissa kaupungilla ja perjantaista itsenäisyyspäivää juhlistettiin sitten perheen kesken kotona. Perinteisellä herkkuillallisella tietysti!

Menu piti sisällään:

äidin valmistamat valkosipuli-auraetanat

isin valmistamaa hirvipaistia

isin rosmariiniperunoita ja

punaviinikastikkeen

jälkiruokana toimi glögi ja piparit, ensimmäiset tälle vuodelle

Entäs neidin menu?

No ihan sitä samaa!

dsc_0366.jpgdsc_0354.jpg

Täytyy myöntää, että epäilin suuresti etanoiden tarjoamista tuolle pienelle, mutta sitten muistin pikkuveljeni, joka rakasti isäni tekemiä etanoita jo hyvin pienenä. Niin paljon, että Levin reissullamme hänen ollessa viisivuotias, hän tiedusteli oma-alotteisesti tarjoilijaltalöytyykö listalta etanoita. Ja tilasi ne.

Neiti S ei taida paljoa erota tästä pienestä kulinaristista, sillä etanat katosivat lautaselta hujauksessa!

dsc_0370.jpg

Ensimmäinen juhlaillallinen jolloin neidin ateria ei poikennut omastamme

Pienen tytön kasvaessa, perhejututkin muuttavat muotoaan. Ja vaikka hetkittäin tunnen suurta haikeutta siitä, kuinka nopeasti ensimmäin (vauva)vuosi kuluikaan, on ihanaa, että perheessämme on nyt osallistuva lapsi <3

dsc_0394.jpg

Valkosipuli-auraetanat olivat taivaallisia (vaikka itse sanonkin, kröhöm), mutta niin oli isin paistikin! Suussa sulavaa ja täydellistä! <3

dsc_0406.jpg

 

Kyllä mun ny täytyy sanoa, että asiat vois olla niin paljon huonomminkin! Tällaiset hetket perheen kanssa pysäyttävät arjen ja muistuttavat siitä, kuinka onnellinen olenkaan <3

 

Miten teillä vietittiin itsenäisyyspäivää? Onko teillä jotain perinteitä?

Kommentit (4)
  1. Ihanan kuuloista teilläkin! Kinkkua… nam! =P

  2. Meillä oli etukäteisjoulu miehen kanssa. Syötiin kinkkua, riisipuuroa ja muita jouluherkkuja. 🙂 
     

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *