Jotain uutta- haussa katseenkestävä vahakangas

Kasvukäyrillä

En ole koskaan kuvitellut olevani vahakangastyyppiä. Päinvastoin, olen jopa julistanut, että "minun pöytääni ei ikinä tule vahakangasta". Nyt se päivä on kuitenkin täällä: minä haluan vahakankaan. 

Valkoinen, massiivipuinen, itse kunnostettu ruokapöytä joutuu päivä päivältä kovemmalle neidin ruokailujen kanssa, joten elättelen toiveita, että kangas suojaisi pöytää edes hieman.

 

 

Nyt haussa olisikin katseenkestävä vahakangas olohuoneen yhteydessä sijaistevaan ruokailutilaan! (Kyllä mua hämmästyttää!) Tällä hetkellä kaksi kärkiehdokasta ovat molemmat Marimekolta: Siirtolapuutarha ja Tuuli.

 

Siirtolapuutarha

Kuva: www.marimekko.fi

Tuuli

Kuva: www.marimekko.fi

Olen nyt reilun viikon pyöritellyt mielessäni näitä kahta vaihtoehtoa, enkä vain osaa päättä. Minulle tyyppillistä toimintaa olisi jahkailun sijaan ollut kävellä kauppaan ja ostaa sopiva kangas. Jahkailusta tulkitsenkin, että kumpikaan yllä olevista kuoseista ei ole juuri se mitä haen, (ehkä). Tässä liikutaan nyt niin vierailla vesillä, etten oikein tiedä mistä edes lähteä etsimään!

 

Siispä huutelenkin apua teiltä, vinkatkaapa vahakankaita tai niiden valmistajia, jotka ovat teitä miellyttäneet!  

 

Kommentit

Äityli (Ei varmistettu)

Ääni Siirtolapuutarhalle, se on UPEA :) Tuuli on vähän synkkä. Etolassakin on muutama kiva. Vaikkapa Inkivääri tai Maxima. http://www.etola.net/Tuoteryhma/keittio/kernit_ja_vahakankaat. Pienempi kuluerä, jollei miellytäkään.

MinEna
Kasvukäyrillä

Siirtolapuutarha ON UPEA, siinä olet oikeassa :)

Olipas Etolalla valikoimaa, täytyykin tutustua tarkemmin! Kiitos!

Ella F.
Siperian Ella

Meillä on ollut keittiössä tätä valkoisena (juu ei ole kokovalkoinen lapsiperheen vaihtoehto). Oli ihana, mutta meni pilalle esimmäisestä spaghettikastiketahrasta, joten nyt meillä on sitten vähän värikkäänpi vaihtoehto. Mutta tykkäsin tuosta Taimesta ihan tosi paljon, ja muutenkin olen ostanut kernit melkein aina Finlaysonilta, ovat jotenkin miellyttävämpiä tunnultaan kuin Marimekolla.

Vähän aikaa sitten kävin katselemassa Kodin 1:n valikoimia, ja yllätin positiivisesti, siellä oli vaikka minkälaisia vaihtoehtoja niin kohtuullisilla hinnoilla, että ei haittais vaikka vähän kastiketta läikkyisikin. 

MinEna
Kasvukäyrillä

Taimi näytti hyvältä!

Finlaysson ja Kodin 1, täytyy tutustua valikoimiin (mä arvasin, että olen ihan amatööri kun tällaiset ei käyny mielessäkään! :D)!

Valkoinen ei taida olla se oikea vaihtoehto, olet oikeassa ;)

Kiitos vinkeistä!

Katie
Aika kypsä äidiksi

Meillä on Finlaysonin Coronna mustavalkoisena.  Ja hih, Taimi tavallisena pöytäliinana!

Kristaliina
Puutalobaby

Oletko ajatellut paksua karkaistua lasia siihen pöydän päälle? Meille hankitiin sellainen, ja on aivan hurjan helppo pitää puhtaana! Suihk vaan (itse käytän ikkunanpesuainetta) ja tulee niin kirkkaaksi, että häikäisee

...ja sinne alle (pöydän ja lasin väliin) voi laittaa mitä haluaa: kauniin kankaan, valokuvia jne... :)

Tällainen aiheen-vierestä-vink-vink, sori :)

MinEna
Kasvukäyrillä

LOISTAVA IDEA! (aiheen vierestä tai ei :D)

Kiitos, täytyypä selvitellä tätäkin mahdollisuutta! En millään haluaisi luopua valkoisesta pöydänpinnasta, niin tämä voisi olla oiva ratkaisu :)

Saako udella mistä hommasitte omanne?

 

Kristaliina
Puutalobaby

Kiva, jos oli hyötyä! Mä tein ihan massiivisen tarjouspyyntökierroksen (olin silloin raskaana sairauslomalla eli oli aikaa...) ja oisko se ollut joku Klaukkalan lasi tai vastaava, mikä oli selvästi edullisin... Mäpäs yritän kaivella vanhoja meilejä!

Kristaliina
Puutalobaby

Joo, Klaukkalan kehys ja lasi - oli puolet edullisempi kuin kalleimmillaan tarjosivat. (kyselin pääkaupunkiseudulta n. kymmenestä eri paikasta) Meidän iso lasi (2100*900) 8mm paksuisena, karkaistuna ja kiiltoreunahiottuna maksoi 190 euroa, kotiin kuljettuna ja ihan paikoilleen asti nostettuna 250e :) ...ja tämä siis vähän yli vuosi sitten. Ai ja sieltä sai pyydettäessä myös sellaiset "kuminupit" pöydän ja lasin väliin.

 

MinEna
Kasvukäyrillä

Hei kiitos ihan superpaljon! Laitankin ainakin tuonne tiedustelua menemään! :)

MM
Maijan matkassa

Hei Kristaliina, tee tästä postaus! Tai MinEna, jos päädytty hankkimaan lasin. Minäkin haaveillut lasista mutta... No... Se on jäänyt. Ja siksipä meillä on menossa kahden vuoden sisällä noin viides vahakangas. Ja MinEna, jos päädyt lasin sijaan vahakankaaseen, niin kannattaa oikeasti harkita valkoisen sijaan jotain muuta. Valkoinen ei pysy kovin pitkään valkoisena vaan se imaisee ihanasti itseensä värit sormiruuista. Ja tiesittekö muuten että viaton vesimeloni on mitä hirvittävin värjääjä? Jopa porkkana ja mustikka jäävät toiseksi. Ainakin mitä vahakankaisiin tulee. Huh.

MM
Maijan matkassa

Kamalasti kirjoitusvirheitä. Syytän uutta konetta ja paketissa olevaa peukkua. ;)

MinEna
Kasvukäyrillä

Hyvä idea, kiitos! Ajattelin itse asia tehdä aiheesta vielä toisen postauksen kunhan kotiudutaan saaristosta ja pääsen kunnolla selvittelemään lasihintoja :)

Kristaliina
Puutalobaby

Kiitos juttuvinkistä! Minäpäs vaikka odottelen, jos MinEna tästä päätyy bloggaamaan (hänellä kun on sitten tuoreemmat kokemukset) - ja jos MinEnan blogissa pian esitellään uusi hieno vahakangas, niin voisin sitten omalla tontillani kertoa lasinhankintamuistoistani :)

MinEna
Kasvukäyrillä

Näillä näkymin lasipostausta tulossa kunhan kotiudun täältä keskeltä ei mitään, jossa ei toimi kohta edes puhelin, kun akku loppuu :D

Vinkkaan sulle päin, jos päädytään toiseen ratkaisuun :)

Melina G

Oo, hyvä idea! Ei ole tullut ikinä mieleen. Tosin saako lapsi työnnettyä lasin lattialle (vai onko liian painava)? Jos se nimittäin onnistuu, se tapahtuu (meillä). 

MinEna
Kasvukäyrillä

Teippiä kehiin :D

Melina G

Meillä on Marimekon Muija-vahakangas. Tykätään! 

Mutta mitä tehdä sohvapöydälle..? Meidän lapset ovat hakanneet veitsillä ja haarukoilla meidän Bo Conceptin sohvapöydän täyteen pieniä reikiä.. Vaikka äiti juoksee heti paikalle poistamaan tuhovälineet, ehtivät joka kerta saada pöytään pari uutta reikää. 

MinEna
Kasvukäyrillä

Meillä on jo tv-tason päällä lasilevy, toimii siinä tosi hyvin ja on läpinäkyvällä vahvalla kaksipuoleisellateipillä kiinni. Toimisko sohvapöydällä?

Melina G

Voisihan se toimiakin - hyvä idea tosiaan tuo lasilevy! 

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.