Mansikka-Avocado pirtelö

Kasvukäyrillä

Arkiruokapostauksen yhteydessä sain toiveen paljastaa muutaman meidän fruitie -resepteistä, tässä siis ensimmäinen! Kuten olen useita kertoja maininnut ovat pirtelöt vallanneet päivästämme vähintään yhden ruokailukerran, joinakin päivinä jopa kaksi, joten variaatioita löytyy useita. Arkiaamuisin pyöritellän useimmiten viherpirtelöitä, joita nauttii perheen aikuisväki, pikkuneidin aamupala-aika on päiväkodissa.

Välipaloilla pirtelöistä jää pois pinaatit ja salaatit, joilloin ne ovat koko perheen herkkua! Yksi suosikki yhdistelmistämme on tällä hetkellä mansikka-avocado, joka uppoaa ongelmitta myös perheen nuorimmaiselle.

 

mansikka-avocado pirtelö

(aikuiselle ja lapselle)

1/2 avocado

1,5 dl jäisiä mansikoita

1,5 dl omenamehua

1tl hunajaa

(2tl tyrnirouhetta)

vettä

Vettä voi laittaa sekaan, tai olla laittamatta, itselläni se riippuu käytettävästä mehusta. Kuvassa näkyvä omenatäysmehu on esimerkiksi on niin kirpeää, että hyvin onnistuu laimentaminen, joitakin muita mehuja käytettäessä (ja vain itselle valmistaessa käytän nesteenä pelkkää mehua). Vedellä on myös helppo säädellä paksuutta. Jos sattuu pitämään kirpeästä antaa tyrnirouhe mahtavan lisän pirtelölle ja sitä käytänkin usein aamuisin.

 

ihanaa viikonloppua kaikille!

E

 

Kommentit

Elina U.
Lentoaskeleita

Oi kuulostaa tosi hyvältä, täytyy testata! Oletko kokeillut raastaa vähän limen kuorta joukkoon? Antaa ihanan raikkaan säväyksen melkein kaikkiin marja- ja hedelmäsmoothieihin/fruitieihin (miksi näitä nyt kuuluu kutsua??). :)

MinEna
Kasvukäyrillä

En muuten ole, mutta olen kyllä puristanut joihinkin sekaan limen mehut, täytyy kokeilla! Kiitos vinkistä =)

Eiksjoo
Pikkuseikkoja

Oi, vaikuttaa herkulliselta, kokeiluun menee!

petu24 (Ei varmistettu)

:) Kokeilen ehdottomasti! Meillä myös tykätään mansikan ja avokadon yhdistelmästä mutta itse olen aina laittanut maitoa nesteeksi ja joskus myös puolikkaan banaanin. Tosin banaani versio ei ole niin raikas mut sit ei tarvii muuta makeuttajaa :) Tämä oli kyllä juuri sellainen variaatio jota kaipasin! Muut aineet löytyy paitsi tuo omenamehu, vai olisikohan pakkasessa sitä...:) Vois saada jo huomenna kokeiluun :)

petu24 (Ei varmistettu)

Testattu! :) Ja tykkäsin tosi paljon!! Ennen kun lisäsin vettä oli fruitie aika paksua ja ohensin sitä vedellä ja omenamehulla joka oli suht makeaa. Kun ajattelin et vesi laimentaa liikaa makuja ;) Mutta siis aivan ihanaa ja raikasta verrattuna maito versioon!!
Kiitos vielä reseptistä ja uusia odotellessa! :)

MinEna
Kasvukäyrillä

Huippua, että maistui! Vähän mua jännitti, että toiveen toteutus on totaali floppi =D 

 

petu24 (Ei varmistettu)

=D Odotan jo et saan tehdä tämän huomenna aamulla uudestaan! :) Tosin nyt alkaa huolestuttamaan riittääkö kesällä ostetut mansikat ;) No onneks niitä saa kaupankin pakastealtaasta :) Ja tiedänhän ens kesänä et täytyy tuplata ostettava mansikan määrä ;) Mutta jos sulla olis jokin toinen resepti johon ei tulisi mansikkaa niin riittäis ne pakkasessa olevat vähän pidempään? ;)

P.S Olisi kiva ihan naamallakin täällä kommentoida/ toiveita esittää, mutta tarvisi vissiin kirjoittaa omaa blogia, jotta se olisi mahdollista?

MinEna
Kasvukäyrillä

Täytyy laittaa :) Oon tehnyt aika usein, avokado-omena-omenamehu-jogurtti-hunaja yhdistelmällä ja sekin on loistava!

Ei itseasiassa hei tarvitse olla omaa blogia, sen kun vain rekisteröityy!

Nonariina
Kahvia ja unelmia

Kiitos, tätä heti huomenna aamulla!

MinEna
Kasvukäyrillä

well...? Kuis kävi? ;)

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.