Täällä me käytiin ja tänne me mennään!

Tänään oli taas suuri päivä neidin elämännuoralla: Linnanmäki first time ever! Säähän suosi ihan yhtä paljon kuin kaikilla muillakin ennakkoonsovituilla Lintsi -reissuilla: kylmä ja vesisade. Innostui se Hurjimus-äitikin pitkästä aikaa ja kävi nuttura heiluen keikkumassa (lue: kiljumassa) Kiepissä. 

img_0933.jpg

Aurinko! Se ehkä pilkahti!

img_0927.jpg

Ehdoton suosikki: peilit.

Onnistuneen Tukholman matkan ja Linnanmäki -reissun jälkeen ajattelin heittäytyä vielä vähän hurjemmaksi; seuraavaksi me mennään elokuviin! Kyllä. Minä ja neiti S. 

Ystäväni nimittäin sattui vinkkaamaan minulle Facebookissakin, ainakin minun kaverilistojeni lapsiperheiden keskuudessa, paljon huomiota saaneesta Lasten elokuvatapahtuma Cineméstä. Mikä olisikaan sopivampi tapa tutustuttaa neitiä elokuvien kiehtovaan maailman, kun ohjelmistosta sattui vielä löytymään Nasun Suuri Päivä? 

img_7392pallo_tumma.jpg

Tänne me mennään! (Kuva: Cinemé – lasten elokuvatapahtuma)

Cinemé on siis kolmepäiväinen elokuvatapahtuma lapsille ja perheille, Helsingissä Lasipalatsin Bio Rexissä. Elokuvanäytösten lisäksi paikalta löytyy myös maksuton tapahtuma-alue (shoppailua?). Tapahtuman nettisivuilta löytyy ohjelmisto ja rutkasti lisäinfoa. Tapahtuman järjestää PictureHouse Ry, jonka takana puuhailee kaksi kappaletta entisiä kotiäitejä höystettynä halulla edistää lasten kulttuurikasvatusta. Ja kun lipputuloja annetaan SOS-Lapsikylän toimintaan voin sanoa, että henkilökohtainen mielipiteeni on: Näitä lisää! Suomesta löytyy aivan liian vähän kulttuuria lapsille, vai mitä mieltä sinä olet?

Toivottavasti neitiä kiinnostaa yhtä paljon kuin minua (toiveajattelua?), ja toivottavasti saisimme tästä hyvän alun yhteiselle äiti-tytär -harrastukselle. Minulle ja omalle äidilleni elokuvat on edelleenkin sitä parasta laatuaikaa (no okei, ehkä shoppailukin on kivaa) mitä on! Yksi asia ainakin on varma, meni se leffailu miten päin tahansa, niin kohta olemme (molemmat) taas yhtä kokemusta rikkaampia 😉

 

PS. Ehkä vähän jännittää.

 

Kommentit (1)
  1. Kiva kirjoitus, kiitos. Lintsi ei petä, oli sää mikä hyvänsä!
    Tosta Cineméstä oli viime viikolla juttu Länsiväylässäkin, täällä http://www.lansivayla.fi/artikkeli/234778-aidit-jarjestivat-elokuvatapahtuman.
    Olen samaa mieltä, hyvä idea, lapsille ei tosiaankaan ole liikaa kulttuuria tarjolla, varsinkaan oikeasti lasten ehdoilla. Toivottavasti teillä on Nasun seurassa mukavaa!

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *