Toinen adventti – piparkakkutalo

Piparkakkutalo. Ensimmäinen laatuan, minun omin pikkukätösin näperretty. Neljä ja puoli tuntia siihen kului, mutta siinä se nyt on, koristamassa ruokapöytäämme ja tuomassa piparin(joulun)tuoksua kotiimme! 

dsc_0457.jpg

Aikalailla ylpeä olen kyllä tästä saavutuksesta. Isi ei sitten millään meinannut uskoa, että talo nousisi ikinä pystyyn, nähtyään minun ensikertalaisen (suurunhullun) suunnitelman, mutta minähän sain siitä vain lisäsisua! 😉

Kaavat piirrettiin näppärästi leivinpaperille suoraan tietokoneen näyttöä vasten, sillä niin pitkää harkintaa ja suunnitelmallisuutta projektissani ei ollut, että olisin työpaikalla tulostanut ne ennakkoon. Onnistui hyvin näinkin, neidin myrkyttömällä vaatteidenmerkintätussilla. Hätä keinot keksii. (Voitte ehkä kuvitella, että isin epäusko se vain voimistui tässä vaiheessa projektiani?)

dsc_0420.jpg

Mattoveitsi käy aivan hyvin myös piparkakkutaikinan leikkaamiseen! Kunhan muistaa laittaa alustan taikinan ja pöydän väliin. Sillä oli myös helppo nostella pienet ikkunapalat pois tieltä. Taikinan kaulin suoraan leivinpaperille, sen verran nimittäin epäilin taitojani, että en uskonut saavani paloja siirrettyä ehjänä enää minnekään. Ja oikea valinta; paperi pellille paloineen ja uuniin, helppoa!

dsc_0410.jpg

Amatöörinä huomasin vasta kasausvaiheessa, että olin tehnyt tuplamäärät ulkoseiniä, mutta olinpa varmistanut selustani, parempi liikaa kuin liian vähän;)

Koristeina toimivat perinteiset Ranskanpastillit, sokerikuorrute, sekä mansikkatomusokerista tehty vaaleanpunainen kuorrute (sekin muuten ensimmäinen laatuaan, minun käsistä.)

dsc_0453.jpg

dsc_0452.jpg

Kasaus perinteisesti sokerisulalla, mutta olen kuullut, että kuumaliimapistooli on myös varsin kätevä tässä talonrakennusprojektissa. Talon syötävyys huononee melkoisesti tällä tyylillä?

dsc_0458.jpg

Tönö nousi pystyyn klo 22.00. Harjakaisia vietettiin isin ja äidin kesken nauttimalla lasillinen hyvää punaviiniä <3

 

HAH, I MADE IT!  (ai miten niin vähän ylpeä?) 

 

Löytyykö teiltä piparkakkutalo tai tullaanko sellainen tekemään? Mielelläni näkisin muidenkin aikaansaannoksia, jaa siis kuva sinun luomuksestasi tähän postaukseen!

 

Kommentit (10)
  1. No, siis enhän mäkään todellakaan ole mikään jauhopeukalo, mutta jos sulla on noin hyvin jo ulkoistettu talon rakennus, niin asiathan on paremmin kuin hyvin 😉

  2. Kyllä niitä vielä ehtii näpertämään 🙂 Pikein ihanaa jouluodotusta ja pohjoisenmatkaa teille koko perheelle <3

     

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *