Erityislapset

Kun raha ratkaisee kaiken…

Koulunkäynninohjaaja, kuinka tärkeä koululaiselle onkaan se tuttu ja turvallinen apu siellä luokassa. Kun he oppivat tuntemaan toisensa ja löytämään luottamuksen välilleen, on tämä henkilö  lapsen oppimisen ja kehityksen kannalta korvaamaton. Kuinka on upeaa kun hommat sujuu ja pelkällä elekielellä jo onnistuu kommunikoida, jos jokin harmittaa ja surettaa se jutellaan ohjaajalle, ja samoin myös ilot, oli se sitten hampaan lähtö tai onnistuminen treeneissä. Miten ihana sillä lapsella on siellä koulussa olla, kun tietää ettei tarvitse yksin selvitä. Ja vanhempien hyvinvointi, voi hyvällä mielin laittaa lapsen kouluun. Mutta mitäpä sitten, kun se ohjaaja otetaankin pois? Kun ei ole valtiolla rahaa? Onko se todellakaan sen lapsen edun mukaista? Ne itkut ja raivarit kun se tuki ei olekkaan enää lähellä… Häirikön leiman saa otsaansa ja kotiin Wilma paukkuu huonosta käytöksestä. En tarkoita nyt sitä, etteikö niitä olisi myös ohjaajan läsnäollessa, mutta niistä ylipääseminen on varmasti helpompaa. Tätä mietin nyt. Miksei kukaan ehdokas nyt vaalien alla paneudu näihin asioihin kunnolla, itse en ainakaan ole löytänyt yhtään hyvää ehdokasta liittyen tähän aiheeseen. Aivan väärä paikka on säästää lapsissa.

perhe lapset
Kommentit (1)
  1. Tunnistan tämän ongelman ja olen todella harmissani siitä, että lapsi leimaantuu häiriköksi syyttä ja ulkopuolelta tulevien odotusten johdosta.
    Olen 18 vuotta työskennellyt erityislasten ja -nuorten parissa. Ensin koulunkäynninohjaajana ja nyt 10 vuotta eritysluokanopettajana.
    Paljon olisi sanottavaa ja toivon, että joku uusista edustajista ottaa tämän erityisasiakseen.
    Tsemppiä teille!

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *