Miten esikoinen reagoi vauvaan?

Ikäeroa lapsillemme tuli lähes viisi vuotta, sillä tällä viikolla esikoiseni Aurora täyttää viisi vuotta. Kerroimme Auroralle vauvasta heinäkuun alussa juuri ennen ensimmäistä ultraa, sillä emme saaneet Auroralle hoitajaa ultran ajaksi ja otimme hänet mukaan. Aurora oli siis noin 4,5-vuotias tuolloin ja ymmärrystä asiaan jo löytyi. Hän silminnähden innostui asiasta ja oli täpinöissään päästessään mukaan ultraan katsomaan vauvaa.

Kuvasin Aurorasta videon, kun kerroin hänelle ultraan menosta, että menemme katsomaan onko äidin masussa vauva. Alla kuvankaappaukset kyseisestä videosta. <3

IMG_20190218_105933_085.jpg

Koko raskausajan Aurora puhui iloisesti vauvasta. Loppuraskauden häämöttäessä, hän alkoi hieman ”oireilemaan” ison muutoksen edessä olemalla koko ajan aivan kiinni minussa ja esim. omassa huoneessa nukkuminen ei ole viikkokausiin onnistunut. Uhmaikä olisi saattanut muutenkin voimistua, mutta uskon isosiskoksi tulon ainakin nopeuttaneen prosessia ja tällä hetkellä päällä onkin hyvin voimakas uhmavaihe. Uhma ei onneksi kohdistu yhtään pikkusiskoon, ainoastaan meihin vanhempiin.

Asia mikä ilmeni jo raskausaikana, on voimakas päättämisen halu. Aurora haluaisi kovasti päättää ihan kaikesta, myös vauvaan liittyvissä asioissa. Mm. hän haluaisi aina valita vauvan vaatteet ja hän tahtoisi päättää vauvan nimen. Kun näin ei tapahdu, on se usein uhmaraivarin paikka. Välillä hän tietysti saakin valita vaatteet ja muutenkin auttaa vauvan hoidossa. <3

IMG_20190127_185513.jpg

Aurora on kasvanut suurin harppauksin tässä kuluneen puolen vuoden aikana. Hänestä on tullut reipas ja sydämellinen isosisko. Uskon, että pölyn laskeuduttua alkaa pian uhmakin hellittää. Onhan tässä kuluneen vuoden aikana tapahtunut niin isoja asioita pienelle ihmiselle, että olisihan se ihme, jos hän ei mitenkään reagoisi muutoksiin.

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *