Vauva 1kk – Neuvolakäynti ja kuulumiset

Perjantaina heti aamutuimaan lähdettiin vauvan kanssa ensimmäistä kertaa neuvolaan. Nyt oli vuorossa 1kk tarkastus, mihin sisältyi sekä hoitajan, että lääkärin aika. Oltiin vähän myöhässä, sillä ensimmäisiä kertoja kahden lapsen äitinä on vielä hieman haastavaa aikatauluttaa lähteminen, kun se on hankalaa yhdenkin vauvan kanssa. Lisäksi aika oli jo klo 8 ja samalle päivälle sattui myös esikoisen syntymäpäivä.

Hoitajalla vauva punnittiin, mitattiin ja ihon ja navan kunto tarkastettiin. Lisäksi keskusteltiin vuorokausirytmistä, syöttämisestä, jaksamisesta, jne. Tähän saakka vauva on ollut kokonaan rintamaidolla, mikä on ihan mahtavaa. Toivoisin pärjäävämme kokonaan omalla maidolla kesään asti, mutta jokainen täysimetyksellä menty päivä on henkilökohtaisesti voitto. Iho ei ole onneksi pahasti hilseillyt.

IMG_20190226_173531_930.jpg

Vauva on ollut todella tyytyväisen oloinen ja ns. ”helppo vauva”, kuten siskonsakin oli. Hän syö, nukkuu, kakkaa, syö ja taas nukkuu. Koko ajan valveillaoloajat pitenevät, mutta silti unipätkät vievät vielä suurimman osan vuorokaudesta. Päivällä vauva saattaa nukkua 3-4 tunnin päiväunet lyhyempien unien lisäksi. Yöllä herää tavallisesti 2-4 kertaa syömään, mutta syönnin jälkeen jatkaa unia. Muutama huonompi yö on takana, kun vauvalla on masu vaivannut, mutta pääsääntöisesti yötkin ovat olleet rauhallisia.

Lääkärillä vauvalta tarkastettiin taas ainakin lonkat, vatsa, aukileet ja silmät, sekä varmaan jotain muutakin vielä. Kaikki oli kuitenkin mallillaan. 

IMG_20190226_140618_638.jpg

Neuvolakorttiin kirjattiin seuraavaa…

”Kasvaa hyvin äidinmaidolla. D-vit. Syö 1-4 tunnin välein. Hyvin nukkuu. Katsekontakti +. Tyytyväinen, ihana vauva.” 

3745 g (3070 g) | 52 cm (48 cm) | 36,2 cm (34 cm)

Suluissa edelliset mitat. Painoa oli tullut kyllä hienosti parissa viikossa ja yhteensä kilo kotiinlähtöpainoon!

 Tässä vielä kuva päivänsankarista, sekä isosiskostaan saman ikäisenä. Kyllä heissä taitaa olla äidinkin näköä, kun niin samalta näyttävät. :’) <3

IMG_20190226_210700_772.jpg

Tervetuloa seuraamaan meitä myös instan puolelle nimimerkillä @kata_johanna <3

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *