KESÄINEN JUHANNUS-SALAATTI

Juhannus-lauantaina auton nokka suuntasi kohti kyläilypaikkaa ja siellä tuli avustettua itse emäntää ruoan laitossa. Ainoa siinä joukossa olin at-paperit omaava, mutta jostain kumman syystä minulle nakitettiin ne yksinkertaisimmat hommat, kuten patongin leikkaaminen ja salaatin teko. No ei siinä mitään, mielelläni teen niitä helppoja juttuja ainakin silloin kun syöjiä on enemmän kuin kaksi.

 

salaatti.png

 

Patongista en nyt sinällään viitsinyt ottaa kuvaa, sillä se oli valmis patonki eikä oikeastaan tarvinnut mitään sen erikoisempaa kuin paloittelu. Salaatista kerkesin nappaamaan kuvan ja ajattelin tänne hieman listata aineita, joilla siitä saatiin yllä olevan kuvan näköinen. Määrät riippuvat ihan siitä kuinka monelle salaattia valmistetaan ja tämäkin meni ihan käsi/silmätuntumalla, joten niitä lukuja ei nyt tule listattua.

 

AINEKSET

  • Vihreää salaattia (revittynä)
  • Rucolaa (revittynä)
  • Tuore kurkkua (kuutioina)
  • Tomaattia (lohkoina)
  • Keltaista paprikaa (paloina)
  • Vihreitä viinirypäleitä (kahtiin halkastuina)

 

Nyt jälkeenpäin mietittynä en tainnut itse edes syödä koko salaattia, joten makunystyrät eivät pysty sanomaan oliko hyvää vai ei. Mutta salaatti on kyllä jo lajina sellainen, mitä harva pystyy pilaamaan, ei edes katastrofikotikokki. 😀

Koti Ruoka ja juoma DIY

KANA-MAKARONILAATIKKO

Lueskelin muutama viikko takaperin Uinon blogia, josta nappasin talteeni parikin ruoka-ohjetta, mutta tätä kana-makaronilaatikkoa päätin kokeilla juhannuksena – tosin hieman alkuperäistä ohjetta soveltaen. Alla olevasta kuvasta näkee, että kyllä siitä ihan hyvännäköistä tuli, ainakin omasta mielestäni. Kumpi se muuten on kun ratkaisee; ulkonäkö vai maku? 😉 Uinon ohjeeseen pääset tästä ja minun sovellettu ohjeeni löytyy, kun luet postausta eteenpäin.

 

kanamakaronilaatikko.png

 

RAAKA-AINEET

  • 350g kanaa suikaleina
  • 400g Myllyn Paras makaronia
  • 1 rasia miniluumutomaatteja

Munamaito:

  • 2 kanamunaa
  • 5 dl maitoa
  • 1,5 tl suolaa
  • hieman jauhelihamaustetta

Päälle:

  • muutama pieni teelusikallinen valkosipulituorejuustoa

VALMISTUS

  1. Keitä makaroneja n. 8min kiehuvassa vedessä välillä sekoittaen. Itse korvasin suolan kasvisliemikuutiolla.
  2. Lämmitä uuni 200 asteeseen.
  3. Paista samalla kana paistinpannulla. Mikäli et käytä valmiita suikaleita, muista suikaloida paistettu kana, näin pääset helpommalla.
  4. Leikkaa miniluumutomaatit 4 osaan.
  5. Sekoita valmiit kanasuikaleet sekä tomaatit, valmiiden makaronien kanssa keskenään.
  6. Valmista munamaito sekoittamalla keskenään maito, munat ja jauhelihamauste.
  7. Kaada makaroni-kana-tomaatti seos voideltuun vuokaan. Kaada valmis munamaito tasaisesti seoksen päälle; muista erityisesti reunat, sillä ne kuivuvat uunissa helpommin.
  8. Paista uunin keskitasolla n. 35-40 min, kunnes laatikko on päältä kullanruskea eikä munamaito ole enää juoksevaa.

 

Itse tykästyin tuohon versioon, koska hirveän tuliset ruuat eivät ole minun makuuni. Kanan voi myös korvata vaikkapa tonnikalalla, jos ei ole kanan ystävä. Katastrofaalisin kömmähdykseni tässä tapahtui onneksi vasta siinä vaiheessa kun ruoka oli jo lautasella, heitin nimittäin surutta ketsuppia joukkoon, niinkuin yleensä teen LIHA-makaronilaatikon kanssa. Noh, kyllä se silti ihan hyvältä maistui, eli jos on uskallusta niin ketsuppia voi ihan kokeilumielessä sinne lautaselle ruuan sekaan laittaa.

Koti Ruoka ja juoma DIY