Ihan pähkinöissä – porkkanacashewpihvit
Tänään teen ystävälle sunnuntailounaan.
Kasvispihvit:
- 4 porkkanaa raastettuna
- cashewpähkinöitä n. 125g
- 0,5dl korppujauhoja
- 1dl vettä
- 2 munaa
- ruukku persilijaa
- paprikatahnaa ruokalusikallinen
- suolaa pippuria, sitruunapippuria, paprikajauhetta, chilijauhetta
Raasta porkkanat. Rouhi pähkinät ja paahda niitä pannulla hetki (älä ruskista). silppua persilija ja sekoita kaikki aineet keskenään. Muotoile taikinasta pihvejä uunipellille. Paista noin 25-30 min uunissa 200 asteessa.
Tarjoile lisänä bulgur-fetasalaattia. Keität bulgurin pakkauksen ohjeen mukaan ja huuhtelet kylmällä vedellä. Lisää mukaan punasipulia silputtuna, korianterin lehtiä, kurkkua kuutioina, paprikaa, tomaatteja ja fetaa kuutoina. Mausta vähän valkealla balsamiviinietikalla. Lisäksi maistuu tsatsiki kummankin kanssa, eli valkosipuli, kurkkua raastettuna, sitruunapippuria ja valkoviinietikkaa tilkka, kreikkalaista tai turkkilaista jugurttia ja suolaa. Muista laittaa ajoissa jääkaappiin maustumaan.
Nam!