Rakkaudesta kaaliin – kasviskaalilaatikkoa

 

astia

Rakastan kaalia. Voin syödä kaalia kaikissa sen muodoissa ja milloin vain.  Viikonloppuisin tykkään kokata laatikoita yms. jotka vaativat pidemmän valmisteluajan. Hyvää laatikkoruokaa riittää sitten kiireisiksi arki-illoiksi. Tässä ohje vegeille sopivaan kaalilaatikkoon, joka oli super herkullinen.

Alkuperäinen ohje, jonka tuunasin, löytyy täältä. Kiitos hyvästä ohjeesta eiliselle paistolle. 

Ainekset:

  • Pieni valkokaali
  • 2 Porkkanaa
  • 2 Sipulia
  • 4 Valkosipulin kynttä
  • 1-2 dl Soijarouhetta liotettuna kasvisliemeen (vettä siis noin tuplamäärä eli 2-4dl ja yksi kasvisliemikuutio)
  • Purkki smetanaa
  • Suolakurkku
  • Pieni tölkki tomaattipyrettä
  • Suolaa
  • Mustapippuria
  • Paprikajauhetta
  • Siturunapippuria (oma suosikkini on Sallisen sitruunapippuri, sen koostumus ja maku on paras. Tungen sitä ihan kaikkeen). 
  • Kaalinkeitinlientä noin desi

Pilko kaali suikaleiksi, raasta porkkana, silppuasilpuli ja valkosipuli. Höyrystä kattilassa kannen alla noin puolituntia. Keitä vesi soijarouhetta varten, lisää kasvisliemikuutio ja rouhe. Anna liota hetken aikaa.

Pilko suolakurkku. Kun kaali yms ovat höyrystyneet, kaada ylimääräinen vesi talteen. Lisää soijarouhe ja kasvisliemi, smetana, suolakurkku, tomaattipyre ja mausteet. Sekoita. Kaada seos uunivuokaan. Voit lisätä hieman kaalin keitinlientä (mutta älä liikaa… sitä voi lisätä myös paiston aikana, jos näyttää että laatikko kuivuu kasaan). Paista noin 1,5h 175asteessa. Ennen tarjoilua anna vetäytyä hetki ja tarkista suolan ja muiden mausteiden tilanne. 

Tarjoile vaikkapa puolukkahillon ja omenaraasteen kera.

Ruokaa kannattaa tehdä sellainen erä, että sitä riittää parille seuraavalle päivälle. Se paranee nimittäin.

Soijarouheen voi korvata härkäpapurouheella tai halutessaan jauhelihalla.

Kuvaa en napannut tällä kertaa. 

 

 

 

hyvinvointi liikunta ruoka-ja-juoma