Revittyä lihaa Sarpanevan padasta
Ystäväni järjesti illalliset kymmenelle hengelle. Jaoimme ruokalajit tiimeitäin. Meille napsahti pääruoka. Päädyin revittyyn possuun, coleslawhan ja uunijuureksiin.
Revityn lihan salaisuus on hyvä itsetehty marinadi, pitkä paistoaika ja keitinliemi. Kuten aina, olen tsekannut jostain vähän ohjetta ja sitten tuunannut oman maun mukaan.
- Porsaan kasleria
Marinadi
- Valkosipulia
- Chiliä
- Suolaa
- Pippuria
- Sitruunapippuria (juu taas sitä Sallisen)
- Sinappia (tietysti Maille)
- Oliiviöljyä
- Valkoviinietikkaa
- BBQ kastiketta (itse pidän Hickory savustetusta)
Liemi
- Marinadi
- Kokista
- Sipulia
Laitan porsaan aina marinoitumaan yöksi ennen tilaisuutta. Miksaa kaikki aineet kulhossa ja hiero ne possun pintaan joka puolta. Laita esim. hedelmäpussiin ja vuokaan ja jääkaappiin marinoitumaan yöksi. Noiden marinadid raaka-aineiden määrästä ei osaa sanoa, heitellään oman maun mukaan ja tarpeeksi.
Seuraavana päivänä laitetaan liha ja marinadi pataan ja päälle pilkotut sipuolit (ei silppua). Kaada kokis päälle ja voit vielä lisätä ruokalusikallisen BBQ kastiketta. Pyöräyttele vähän tavaraa padassa.
Sitten uuniin 3-4h, niin että lihan sisälämpotila on ainakin 93 astetta. Sitten liha pois uunista ja annetaan hieman jäähtyä. Eli nosta kimpale leikkuulaudalle ja anna liemen olla padassa. Revi liha esim haarukalla ja heitä se takaisin pataan. Sitten se voi olla uunissa noin puolisen tuntia ennen tarjoilua. Tämän kaiken voi siis tehdä hyvissä ajoin etukäteen. Siksi se on kätevä ruoka isolle porukalle.
Colwslasta minulla ei ole sen kummempaa erityisohjetta, kuin, että happoa tarpeeksi (valkoviinietikka ja/tai sitruuna ja vähän sinappia). Majoneesi kannattaa tietysti tehtä itse. Jos ostaa kaupasta niin silloin vain ja ainoastaan Hellmansin majoneesi keplaa. Muut ovat ihan kuraa mielestäni.
Uunijuureksiksi kelpaa mitkä juurekset vaan. Mausta suolalla ja pippurilla, timjamilla.