Alppilan työväenasuntomuseo

Käytiin viime viikolla Kouvolassa asuntomessuilla. Ei oikein sytyttänyt. En tiedä miksi käydään messuilla melkein joka kesä, kun messujen anti tuntuu laskevan vuosi vuodelta, eikä myöskään olla ajateltu rakentaa taloa. Ellei nyt sitten lasketa mukaan sitä, että parhaillaan rakennetaan uutta taloa vanhan rungon sisään… Tosin tällaiseen perinnerakentamiseen ei messuilta juuri löydy vinkkejä.

Messujen jälkeisenä päivänä käytiin Alppilassa työväenasuntomuseossa ja se taas oli inspiroivaa! Näistä kodeista löytyi todella hienoja värejä ja tapetteja sekä tunnelmaa. Aivan ihana paikka. Vahva suositus!

Tässä asunnossa oli todella hieno keltainen tapetti ja samaan sävyyn maalattu uuni sekä kulmakaappi. Mikä tunnelma!

Myös se oli näissä asunnoissa hienoa, että ihmisillä oli vain ne kaikkein tärkeimmät ja tarpeellisimmat tavarat. Silloin syynä ei ollut Konmari, mutta nykyään kun kaikilla on kaikkea liikaa, tuntui tavaran vähyys tosi hyvältä. Vähemmälläkin pärjää.

Tässäkin asunnossa oli todella hieno, tällä kertaa tumman sävyinen, tapetti. Oikealla roikkuva kukkamekko oli sekin ihan tätä päivää. Käyttäisin.

Asuntomessujen keittiöt olivat tänä vuonna keskimäärin aika tylsiä, perussettiä. Aika paljon oli mustia ovia ja yläkaapit olivat palanneet. Tämä hennon roosa keittiö ja avohyllyt päihittää messukeittiöt mennen tullen.

Ja on niitä aamiaiskaappeja ollut ennenkin. Tässä kodissa keittiön voi sulkea ovien taakse piiloon. Kätevää, kun kaikki kodin toiminnot ovat yhdessä huoneessa.

Eikö olekin hieno väriyhdistelmä?

Olisin ostanut, jos olisi ollut saatavilla! Tämä olisi sopinut niin hienosti meidän taloon.

Museossa on myös koti, jossa oman pappani serkut ovat aikoinaan asuneet. Tavarat eivät enää olleet heidän, mutta tämä, kuten muutkin museon kodit, oli kalustettu sen mukaan minkälainen perhe seillä oli asunut.

Ollaan oltu menossa tänne jo pitkään, onneksi saatiin nyt aikaiseksi. Museon pihalla on plussana hienoja vanhoja perennoja. Täysi kymppi!

koti museot-ja-nayttelyt sisustus
Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *