Pienen työhuoneen facelift

Tämä pieni työhuoneprojekti alkoi jo vuosi sitten, mutta korona venytti valmistumista. Lisätilalla ei ollutkaan enää kiire, kun kaikki siirtyivät etätöihin. Tilanteen aikanaan normalisoituessa tätäkin tilaa tarvitaan taas. Tila mahdollistaa myös vakituisille työntekijöille väljemmät työolot, kun palataan vähitellen toimistolle.

Asiakas tarvitsi lisätilaa ja kun naapuritilan vuokralainen lähti, vuokrattiin seinän takaa yhdistyksen käyttöön 15 m2:n työhuone. Tilaan tehtiin pintaremontti ja hankittiin tarkoituksenmukaiset kalusteet. Suunnittelussa panostettiin laadukkaisiin kalusteisiin ja remontti tehtiin tiukalla budjetilla, koska kyseessä on vuokratila.

Lähtötilanteessa huone oli surkea näky. Edellinen vuokralainen oli viihtynyt tilassa lähes parikymmentä vuotta eikä tilaa oltu sinä aikana remontoitu. Seinät olivat likaiset ja vanha muovimatto oli nähnyt parhaat päivänsä vuosia sitten. Pienen tilan väliovet olivat eri värisiä, yksi vihreänharmaa, toinen kiiltävän musta ja wc:n ovi sisäpuolelta sininen. Ovilistat oli maalattu kiiltävällä mustalla maalilla.

Valkoinen maali, uudet lattialistat ja tammilaminaatti lattiassa muuttivat tilan tunnelman täysin. Ovilistat maalattiin nyt valkoiseksi ja kaikki ovet saivat kauniin vihreänharmaan sävyn.

Pientä tilaa ei haluttu täyttää liikaa ja tilaan hankittiin vain välttämättömät kalusteet. Ikean hylly, pöytälevy ja pukkijalat oli hankittu jo aiemmin väliaikaiseen käyttöön näyttelyrakenteiksi. Nyt ne voitiin hyödyntää työtilassa. Kaikki muut kalusteet hankittiin Artekista. Klassikot kestävät aikaa ja niitä on helppo hyödyntää vaikka varsinaisen toimiston sisustuksessa, jos tästä lisätilasta jossain vaiheessa luovutaan.

Artekin uudemmasta mallistosta valittiin Atelier tuolit pyökin värisenä. Tuolit on suunnitellut ruotsalainen TAF Studio Tukholman Kansallismuseoon. Julkitilakäyttöön suunnitellut tuolit kestävät varmasti myös työtilassa. Matto on Annon villainen Jalpaikka ja se löytyi verkkokaupasta reilulla alennuksella.

Tilassa ei ole keittiötä, mutta pienei wc sentään löytyy. Wc:n seinät maalattiin ja myös sen lattiaan asennettiin tammilaminaatti.

Lisäistuimiksi hankittiin Aallon jakkaroita. Daniel Rybakkenin Artekille suunnittelema Kiila pystynaulakko sopii hyvin pieneen eteiseen. Omilla jaloilla seisovaa ja siirrettävää naulakkoa voi tarpeen mukaan hyödyntää myös muissa tiloissa ja tarkoituksissa.

Valkoiseksi maalatut seinät sekä lattia- ja ovilistat rauhoittivat tilan ja saavat sen tuntumaan tilavammalta. Karoliina Hellbergin Artek 85 juhlavuosijuliste kehystettiin seinälle. Kehyksiin valittiin sama puun väri kuin tuoleissa. Vanhat valokatkaisijat ja pintavetoina tehdyt sähköt saivat jäädä. Ne sopivat hyvin vanhan kerrostalon tunnelmaan. Valaisin on sekin Artekin uudempaa valikoimaa, tummanvihreä AMA 500 messinkisillä koristeilla.

Tilassa on pieni kaappi toimistotarvikkeita ja muita materiaaleja varten. Myös kaappi oli surkeassa kunnossa (kuva vanhoista hyllyistä alla). Kaappi maalattiin sisältä samalla valkoisella kuin seinät. Hyllyt ovat Bauhausin käsittelemättömiä valmishyllyjä. Hyllyt sahattiin sopivan mittaiseksi ja lakattiin. Kaappin leveys on 70 cm ja valmishyllyjä oli vain mitoissa 60 cm tai 80 cm. Valmishyllyt olivat kuitenkin edullisin ja helpoin vaihtoehto kaapin kunnostukseen.

Vanhat hyllyt kepasivat enää roskikselle.

Viimeinen silaus viherkasveilla. Kilpipiilea on istutettu altakasteluruukkuun, joten se kestää pidempäänkin ilman hoitoa. Peikonlehti viihtyy hyvin myös maljakossa ja kasvattaa pitkät juuret. Sen voi halutessaan istuttaa myöhemmin.

Kalusteiden monikäyttöisyys ja siirreltävyys olivat tämän projektin punainen lanka.

Kuvat 1, 4 ja 10 Pertti Mäkitalo.

tyo-ja-raha sisustus remontointi tyo
Kommentit (2)
  1. Oi, siitähän kuoriutui oikein kelpo työtila. 🙂

    https://www.lily.fi/blogit/pilketta/

    1. Kiitos! Lähtötilanne oli kyllä aika ankea 😀

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *