Erottajan palatsi

Pääsin muutama päivä sitten käymään Erottajan ja Uudenmaankadun kulmassa olevassa entisessä Tullihallituksen palatsissa. Vuonna 1891 valmistuneen uusrenesanssirakennuksen on piirtänyt arkkitehti Theodor Höjer. Aivan mieletön paikka! Rakennuksessa on onneksi säilynyt paljon vanhaa jäljellä. Se on täynnä erilaisia kaakeliuuneja ja koristeita. Ja ihania värejä. Olisin voinut jäädä sinne.

Rakennukseen remontoidaan aikanaan toimistoja ja ravintoloita, mutta sitä ennen se toimii syyskuussa Helsinki Design Weekin päätapahtumapaikkana. Kannattaa ehdottomasti käydä.

Nykyisessä markkinointivaiheessa talon tilasuunnittelusta vastaa Sisustusarkkitehdit Fyra.

Tämä pikku-uuni on niin söpö. Se muodosti hienon väriparin punaisen seinän kanssa.

Lisää uuneja. Melkein joka huoneessa oli kakluuni. Tämäkin oli hieno pari vanhan kuluneen parketin kanssa. Talo oli todella inspiroiva paikka.

Tässä huoneessa oli hienot valaisimet, olisiko Tynellin? Tykkäsin myös tämän huoneen väreistä. Itse asiassa aika tarkkaan samat kuin meidän tulevan makuuhuoneen. Haalea roosa, harmaanvihreä ja kulta. Rakennuksesta löytyi paljon samankaltaisia värejä kun ollaan valittu meidän taloon. Kiva nähdä, että valitsemamme värit toimivat myös käytännössä.

Helmiponttipaneelia ja peiliovia. Näitä meillekin tulee. Mittakaava on tosin reippasti pienempi ja ulkoiset puitteet vaatimattomammat.

Niin, ja se sisääntulo. Ajatella, että joku on saanut olla töissä tällaisessa paikassa. Olisi mieletöntä aloittaa päivä kävelemällä näitä portaita omalle työpisteelle.

Ylimmän kerroksen parveke oli aika pelottava paikka. Kaide oli todella matala. Taisi 1800-luvulla olla vähän eri normit kuin nykyään. Maisemat oli kyllä hienot. Sen minkä uskalsi katsella…

kulttuuri sisustus
Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *