Keittiön materiaalit

Näillä mennään! Pitkällisen pohtimisen, valikoimisen ja poissulkemisen tuloksena meidän keittiön materiaalit on nyt valittu. Alusta asti oli selvää, että kaapeista tulee vihreät. Olohuoneessa on vihreä kakluuni ja halusimme jatkaa vihreää myös muihin huoneisiin. Mutta sen vihreän sävyn valitseminen ei sitten ollutkaan ihan helppoa…

Värejä valitessani olen viettänyt pitkiä aikoja ihaillen Farrow & Ballin värikarttaa. Sieltä löytyikin hyvä vihreä kaappeihin. F&B on kuitenkin erittäin tarkka resepteistään, eikä niitä kerrota ulkopuolisille. Piti siis yrittää löytää kotimaisista värikartoista sama sävy. Tai edes niin lähelle kuin pystyy. Tikkurilan väriviuhkaa selailin muutamankin hetken (lähinnä useamman tunnin). Lopulta oikea sävy löytyi Teknoksen värikartasta.

Kaapit ovat keittiöliikkeestä, eivät puusepän, mutta niihin oli mahdollista valita haluamansa väri. Tämän vuoksi ei voitu käyttää suoraan F&B:n maalia vaan piti löytää sellainen minkä tehdas voi toteuttaa. Nyt vaan jännitetään lopputulosta.

Keittiöön ei tule yläkaappeja. L-tason yläpuolelta seiniin tulee ihan perus valkoiset 15×15 laatat tiililadonnalla. William Morrisin Fruit-tapetti värissä Limestone/Artichoke tulee ikkunaseinälle ja neljännen seinän peittää koko seinän korkuinen kaapisto.

Laatoitetulle seinälle olin suunnitellut Ikean teräksistä hyllyä, jossa oli aika huomaamattomat kannakket. Noin kuukausi sitten sitä vielä netistä katselin. Eilen, kun piti tarkistaa mitat, sitä ei enää löytynytkään. Olivat lopettaneet sen!!! Hetken harmitti, mutta ei auta kun keksiä jotain vielä parempaa tilalle. Muutama malli on jo harkinnassa.

Pelastettiin talon vanhoista kaapeista lankavetimet. Katsotaan pystyykö niitä vielä käyttämään. Puhdistin vetimet vanhoista maaleista ja muista sotkuista, ja ukonäkönsä puolesta ne ovat ok. Kierteissä ja noissa muttereissa vaan on jotain häikkää. Ongelma saattaa johtua siitä, että kahvat on katkaistu sopiviksi kaappien sisäpuolelta ettei ylimääräisiin päihin raavi käsiään. Tästä syystä kierteiden alkupää on vähän vino. Suoristamisen jälkeen eivät ehkä enää riitä ovilevyn läpi…

 

koti sisustus remontointi
Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *