Lundian face-lift

Aika pian muuton jälkeen kävi selväksi, että kuistille tarvitaan nopeasti jonkinlainen säilytyssysteemi. Olohuoneen nurkassa oleva kasa takkeja ei ollut esteettisesti eikä toiminnallisesti kovin hyvä ratkaisu. Myös joka aamuinen käsineiden, sateenvarjojen ym. etsiminen sai verenpaineen nousemaan.

Meidän kuisti on vaan todella pieni, n. 2 m x 2,5 m. Yksi seinä on ylhäältä ikkunaa ja alhaalta patteria, kahdella seinällä on ovi ja vain yksi seinä on ehjä. Minkäänlainen vaatekaappi ei siis tullut kyseeseen. Päätin lopulta koota sopivan setin meidän vanhoista Lundioista. Ensimmäinen ajatus oli piirroksen mukainen. Meillä vaan ei ollut laatikoita.

Etsiskelin laatikoita aikani Torista ja fb-kirppiksiltä. Uusia laatikoita en edes harkinnut niiden hinnan vuoksi. Käytettyjä laatikoita ei ollut kovin hyvin saatavilla ja kaikissa oli eri mitoitus (tai ilmoituksista puuttui tieto mitoista). Lisäksi meidän tikkaat ovat vaan 30 cm syvät, joten niin pieniin laatikoihin ei olisi paljon mahtunut.

Ostin lopulta käytettynä tuollaisen 5-laatikon laatikoston, koska sopivia laatikoita oli niin vaikea löytää. Laatikosto on 50 cm syvä, eli syvempi kuin meidän vanhat tikkaat, mutta sinne sitten mahtuukin enemmän tavaraa. Kellastunut mänty on taas tosi trendikäs, mutta päätin silti maalata naulakon ja laatikoston samalla värillä kuin kuistin seinät. Sopii vähän paremmin lähes 100-vuotiaaseen puutaloon. Sitten vaan hiomaan ja maalaamaan!

Farrow & Ballin maalit osoittautuivat käytössä juuri niin riittoisiksi kuin myyjä lupasi, ja niitä jäikin seinien maalaamisen jälkeen vielä yli. Kuisti on maalattu sävyllä Bone, joka on hennon vihertävä. Maalasin Lundiat samalla sävyllä. Ilokseni F&B:n maalilla oli erittäin helppo saada tasaista pintaa aikaiseksi ja kaksi kerrosta riitti peittävään lopputulokseen. Maalaaminen ei ole ollut koskaan näin helppoa! Ja hajutonta! Maali on myös vesiliukoista, joten välineiden ja sotkujen siivoaminen oli super helppoa.

Tässä alkaa olla kokoamista vaille valmista. Pian tulossa juttua valmiista kokonaisuudesta!

koti sisustus diy
Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *