Matala tila käyttöön

 

Siirsimme remontissa kylpyhuoneen kellarista talon toiseen kerrokseen. Kellarissa oli myös sauna, mutta siitä toistaiseksi luovuttiin. Suunnitelmissa on rakentaa pihasauna, kunhan ollaan tästä remontista toivuttu.

Yläkertaan tuli yhdistetty kylpyhuone ja kodinhoitotila. Kellarin ongelmana oli liian matala huonekorkeus. Mies mahtui siellä juuri ja juuri seisomaan suorana. Tällaisissa vanhoissa taloissa kellaria ei ole muutenkaan suunniteltu asuintilaksi, joten se harvoin on ihan optimaalinen sellaiseksi. Remontissa kellari palautui kellarikäyttöön ja sinne tuli tekninentila, mitä nykymuotoinen lämmitystekniikka ym. vaatii aivan tolkuttomasti. Hirveä putkihässäkkä, mutta minkäs teet.

Samalla suljettiin yläkertaan vievien rappusten alta joskus avattu kulku kellariin. Näin saatiin hyvää komerotilaa, mikä tuli myös tarpeeseen. Kellariin kuljetaan nyt vain ulkokautta.

Remontissa yläkerta meni kokonaan uusiksi. Talon katto oli huonosti eristetty ja halusimme lisätä kunnon eristeet, että lämpö ei karkaa taivaan tuuliin. Kunnon eristeet katossa laskivat huonekorkeutta matalimmasta kohdasta kolmisenkymmentä senttiä. Arvaa harmittiko, mutta ei oikein ollut vaihtoehtoa. Olin suunnitellut kylppäri-kodinhoitohuonetta vähän erilaiseksi, mutta ei auttanut kun sopeuttaa suunnitelmia. Vanhaa taloa remontoidessa saa tottua siihen, että suunnitelmia joutuu muuttamaan useampaan kertaan.

Aluksi meillä oli liinavaatteet Ikean matalissa PS-peltikaapeissa. Peltikaapit ulottuivat suunnilleen nykyisen kaapin alimman riman kohdalle. Näytti muuten aika typerälle ja lisäksi kaappien yläpuolelle jäi paljon tyhjää tilaa mitä ei voinut käyttää mihinkään. Peltikaapit menivät myyntiin ja haknittiin kylppäriin nämä blogikaapit , jotka muilla on yleensä olohuonessa. Nämä huomattavasti suuremmat kaapit saivat tilan tuntumaan suuremmalle, eikä yhtään niin matalalle. Matalat kaapit korostivat tilan mataluutta ja kaapeissa oleviin tavaroihin oli myös vaikea päästä käsiksi. Aina piti kyykkiä ja kumarrella. Nyt kun kaapit ovat kattoon asti ja tulevat kauemmas tilan matalimmasta kohdasta, on niiden käyttökin huomattavasti helpompaa. Tässä taas hyvä esimerkki siitä mitä oikeat mittasuhteet tekevät tilalle ja ennen kaikkea sen käytettävyydelle.

Meidän edellisessä kylppärissä ei ollut tilaa wc-paperitelineelle. Otin silloin käyttöön tämän vanhan korikassin, johon mahtuu isompikin satsi paperirullia. Kori on edelleen käytössä. Ihan hyvä vaihtoehto, kun ei halua porailla kaakeleihin ja vesieristeeseen turhia reikiä. Ainakin vielä sitä haluaa säästää pintoja, kun kaikki on uutta ja siistiä.

Vinokattoisen tilan osittaisesta mataluudesa huolimatta olen tosi tyytyväinen yhdistetyyn kylpy- ja kodihoitohuoneeseen. Meillä ei ole koskaan aikaisemmin ollut kodinhoitohuonetta, joten pyykit on pitänyt kuivattaa joko olohuoneessa tai omassa makuuhuoneessa. Likapyykkikoritkaan eivät ole mahtuneet kylppäriin vaan ovat tönöttäneet meidän makuuhuoneessa. Ihan huippua, kun ei enää tarvitse nukkua pyykkituvassa!

koti sisustus remontointi
Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *