Melkein kotona!

Nämä remontin viimeiset metrit on olleet todella haastavia. Siksi blogissakin on ollut pitkä hiljaisuus… Näin jälkiviisaana voi sanoa, että moni asia alkoi mennä pieleen, kun meidän työnjohtaja otti hatkat. Kaveri hävisi alkukeväästä ilmoittamatta kenellekään mitään. Aika kauan odoteltiin ennen kuin kävi ilmi, että hän ei ollutkaan hakenut viemärin liityntälausuntoa ennen lähtöään. Sen jälkeen kaikki aikataulut alkoivat paukkua.

Täytyy sanoa, että urakoitsija on kyllä tullut hienosti vastaan. Myönsivät heti, että virhe oli heidän ja ovat sen jälkeen tehneet kaikkensa, että homma saadaa kuntoon. Liityntälausunnon tosin sain hommattua itse ihan ennätysajassa. Taisin olla tarpeeksi surkea, kun olin niin järkyttynyt asioiden saamasta käänteestä.

Sen jälkeen ovatkin sekoilleet sekä HSY että Helsingin energia. Monopolien kanssa kun asioi, niin tietää kuka siinä joustaa. Asiakas.

Vieläkään ei olla ihan maalissa. Lämpö, ja sitä myötä myös lämmin vesi, puuttuvat edelleen. Helen sai vihdoin perjantaina  kaukolämmön kytkettyä meidän kellariin asti. Tällä viikolla putkimiehet liittävät sen sitten meidän lämmönvaihtimeen. Ja sitten saadaan talo lämpimäksi!

Ja-Ki Muutto sen sijaan on toiminut loistavasti. Yksityisyrittäjä kun on, ja kilpailijoita riittää. Ovat olleet tosi joustavia, kun meidän aikataulut ovat muuttuneet kerta toisensa jälkeen. Tavarat ovat siirtyneet vahingoittumatta entisestä asunnostamme varastoon ja sieltä taas uuteen kotiin. Kaikki muuttomiehet ja -naiset ovat olleet tosi mukavia ja avuliaita. Saivat kuvassa takana näkyvän todella painavan vitriininkin ehjäna alas toisesta kerroksesta (en uskaltanut itse katsoa, kun pelkäsin että joku pääsee hengestään). Uudessa kodissa oltiin valittu sille helppo sijoituspaikka jo valmiiksi. Nyt tosin painivat toisen ison lasiovikaapin yläkertaan menestyksekkäästi. Puusepän tekemä pitkä vitriini ja meidän kapeat portaat sopivat huonosti yhteen. Ja-Kin kaverit saivat vitriinin yläkertaan osumatta yhteenkään seinään tai kattoon! Tultiin kyllä yhdessä siihen tulokseen, että vitriini ei poistu talosta kuin palasina.

Ihan vielä ei päästä omaan sänkyyn nukkumaan… Olohuoneessa on läjä putkimiesten tavaroita, joten kaikki nojatuolit odottelevat meidän makuuhuoneessa. Siellä ovat myös kellarisäilytykseen menossa olevat kausivaatteet. Kellarissa on talon tekninen tila, joka ei siis ole valmis ennen kuin lämpö on kytketty ja kaikki putkihommat tehty. Ja vasta sitten sinne voi viedä mitään varastotavaraa. Huokaus.

Tytöillä ei mene yhtään sen paremmin. Huoneet saadaan kuntoon vasta, kun putkarit ovat saaneet lämmöt päälle ja patterit säädettyä ja ilmattua. Pattereiden eteen kun ei kannata kasata mitään ennen kuin ovat täysin valmiita.

Tänään jos uskaltaisi käydä katsomassa miten homma on edennyt. Tällä viikolla on pakko tulla valmista. Väliaikaisesta asunnosta on poistuttava sunnuntaina klo 11:00 mennessä. Tsemppiä meille!

koti sisustus remontointi
Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *