Mr String

Olin eilen Artekin kutsumana kuuntelemassa 70-vuotta täyttävän String Systems -hyllyjärjestelmän tarinaa. Haastateltavana oli toinen brändin 2000-luvun alussa pelastaneesta ruotsalaishepusta, Peter Erlansson. Häntä haastatteli rennolla otteella Kasper Strömman. Tässäkin menestystarinassa oli paljon hyvää tuuria mukana. String Systems syntyi 1949 ja oli supersuosittu 50- ja 60-luvuilla. Se syntyi kirjankustantaja Bonnierin järjestämän kilpailun tuloksena. Bonnier halusi hienon hyllyn, että ihmiset ostaisivat lisää kirjoja. String-hylly oli myös koottava, litteään pakkaukseen pakattava ja helposti kuljetettava, jo joitain vuosia ennen Ikeaa. Hyllyn menestys kuitenkin hiipui vuosien kuluessa ja 90-luvulla moni muisti sen enää omasta mummolastaan.

Tämän vuosituhannen alussa Erlanssonin vaimon sisustusliikkeeseen tuli asiakas, joka halusi ostaa String-hyllyjä. Kävi kuitenkin ilmi, että hyllyjen silloinen valmistaja oli konkurssissa. Erlansson soitti konkurssipesän lakimiehelle selvittääkseen koska hyllyt olisivat taas tuotannossa. Kun alkoi kuulostaa siltä, että ei ikinä, niin Erlansson päätti hankkia brändin itselleen liikekumppaninsa kanssa. Loppu onkin sitten historiaa ja String-hyllyjä ei voi välttyä näkemästä yhdessäkään blogikodissa.

 

 

 

Meidän nykyisessä kodissa ei ole String-hyllyjä. Yksi suuri syy siihen on paikalla valetut betoniseinät. On muuten kovat! Ja täynnä kiviä. Kaikki asunnon seinät ovat kantavia ja tätä samaa kamaa. Aina kun on yritetty porata reikää ripustusta varten, on tuloksena ollut jonkinlainen kraateri, kun pora on osunut betonissa olevaan kiveen.

Uuden puutalokodin rakenne pisti miettimään, että nää voisi kyllä olla ihan kivoja… Etenkin nuo metallista tehdyt hyllyt kiinnostelevat. Niistä saisi hienot kenkähyllyt kuistille.

Ja kyllä, Erlanssonin kaverit kutsuvat häntä kovaäänisesti julkisella paikalla Mr Stringiksi 😀

koti sisustus trendit
Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *