Sininen unelma

Keittiöremontti on iso satsaus ja yksi kalleimmista kodin remonttikohteista. Tässä kodissa toivottiin parannusta keittiön toiminnallisuuteen ja ulkonäköön. Aiemmat asukkaat olivat tehneet keittiön ja olohuoneen väliseen seinään ison oviaukon, josta keittiö näkyy kokonaisuudessaan olohuoneeseen. Perhe oli yhteydessä minuun, koska toivomuksena oli isompi muutos kuin vain uudet kaapit vanhaan pohjaan. Muutaman keittiöliikkeen kanssa he olivat jo keskustelleet, mutta monesti esteettiset käsitykset eivät kohdanneet ja tuntui helpommalta asioida sisustussunnittelijan kanssa. Tein perheen toivomusten ja tarpeiden perusteella suunnitelman uudesta keittiöstä. Tekemäni suunnitelman perusteella perhe sitten pyysi tarjouksen useammasta liikkeestä.

Tässä pari kuvaa lähtötilanteesta.U-muotoinen keittiö aukesi olohuoneeseen eikä näkymä ollut paras mahdollinen. Perhe toivoi myös lisää säilytystilaa ja keittiössä kokkaileva isä parannusta toiminnallisuuteen. Myös kierrätykselle toivottiin mahdollisuuksien mukaan lisää tilaa.

60-luvulla rakennetussa talossa oleva asunto oli muuten hienosti remontoitu aikakautta kunnioittaen, mutta keittiö oli vielä edellisten asukkaiden jäljiltä. Myös se haluttiin remontoida talon aikakauteen sopivaksi. Vanhan keittiön kaapistot olivat hyvässä kunnossa ja koneet vain muutaman vuoden vanhoja. Perhe saikin ne myytyä eteenpäin, ja kaikki meni hyötykäyttöön, eikä kaatopaikalle.

Keittiön päätyseinälle tehtiin yhtenäinen korkea kaapisto. Se kätkee sisäänsä jääkapin ja pakastimen sekä aamiaiskaapin laitteineen. Vasempaan laitaan jäi vielä tilaa siivouskaapille.

Myös uuni ja mikro saatiin integroitua päätyseinän kaappiin. Keskelle keittiötä tuli iso saareke, jonka äärestä kokilla on suora näkymä olohuoneeseen. Saarekkeeseen saatiin säilytystilaa molemmille puolille.

Näkymä suoraan olohuoneesta on nyt upea. Liesituuletin on integroitu liesitasoon, joten se ei peitä näkymään. Takaseinän eläväpintaiset laatat ja pienet pallovalaisimet sopivat rakennuksen 60-luvun tunnelmaan.

Remontit vievät aina aikaa ja tässäkin toteutus siirtyi lopulta noin vuodella suunnitellusta. Tällä kertaa siitä oli myös hyötyä. Seinälaattoja ostaessaan asiakas löysi tämän upean terrazzo-lattialaatan, joka oli juuri tullut myyntiin. Sen siniset pilkut sopivat täydellisesti kaappien väriin. Keittiöstä tuli todellinen sininen unelma!

koti sisustus remontointi
Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *