Voi ei, selluliittia!

Törmäsin muutama päivä sitten instagramin syövereissä kuvaan, ja normaalista poiketen päädyin lukemaan kuvan alta löytyviä kommentteja. Kuvassa on tunnettu malli Bella Hadidi bikineissä, ja kuvissa hänellä näkyy olevan selluliittia . Mielenkiinnosta ihmisten reaktioon avasin kommenttiboksin, joka oli täynnä ”Hyi!” ”Muuten kaunis mutta selluliitti pilaa kaiken” ”Yök” tyylisiä kommentteja. 

Tämä herätti minussa hirveän raivonpuuskan. Selluliitti on yksi normaaleimmista asioista, mitä naisen keholle voi tapahtua ja tapahtuu. Selluliitti on sellainen asia kehossa, jonka tuloon ei hirveästi pysty vaikuttamaan tai ennakoimaan. Sama koskee myös raskausarpia eli ihon venymiä. Kauhistuin kuitenkin siitä, miten helposti ihmiset kommentoivat halveksivasti toisten ulkonäköä pilkaten heitä normaaleista asioista. Useimmat kommentoijista olivat myöskin naisia. Tämä on ehkä se suurin syy järkytykselleni, sillä uskon että jokaisella kommentoineella naisella on edes hieman selluliittia kehossaan. He ovat kuitenkin yleisesti ottaen onnellisessa asemassa siinä kohtaa, että heitä harvemmin salakuvataan sosiaaliseen mediaan ja arvostellaan muiden toimesta. Olen itse sitä mieltä, että toisten arvioimiminen ja haukkuminen somessa tai missään muallakaan ei ole hyväksyttävää. Omat mielipiteet voi halutessaan jakaa kavereiden kesken, julkaisematta niitä mihin sattuu. 

Mietin asiaa myös siltä näkökannalta, että millaisen kuvan tämä selluliitti buumi antaa lapsille ja nuorille. Mediassa on aina näkynyt kuvia julkisuuden henkilöistä esimerkiksi rannalla. Uutisten sävy on mielestäni aina ollut negatiivinen, tyylillä ”katsokaa, onpas Sia kamalassa rantakunnossa…” Mitä nuori tyttö ajattelee, kun hän näkee kuvan huippumallista selluliittipakaroilla jota kommentoidaan haukkuen? Itse samassa tilanteessa olleena voin sanoa, että ei ihan hirveän kivalta. Minulla selluliittia alkoi muodostumaan suhteellisen nuorella iällä, ottaen huomioon että olen kuitenkin ollut normaali painoinen ja urheilullinen. Se ei poista sitä faktaa, että joillekkin ihmisille selluliitti ja venymät raskausarpien muodossa tulevat aikaisemmin kuin toisille. Eikä siinä ole mitään hävettävää. Päinvastoin, pitää jakaa oma kokemus osoittaen että kehon muokkautumat ovat täysin normaaleja ja kuuluvat asiaan. Joillakin selluliittia tulee lähemmäs 30 ikävuoden, toisille kuten minulle 19 vuotiaana. 

Selluliitti on täysin normaali asia, eikä sitä kannata millään tavalla hävetä. Älä anna sen lannistaa, sillä useimmiten se olet sinä itse, joka havannoi sitä eniten. Tulevana kesäkautena haastan itseni pukemaan shortsit aina silloin kuin siltä tuntuu (ja säät sallivat) miettimättä mitäköhän jotkut muut ajattelevat jos näkevät selluliittini takareisissä. 

kauneus meikki oma-elama mieli
Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *