Arkidesign, mikä ihana asia!

Kaunis utopia?
Meilläkin pukeudutaan Ivana Helsingin Teltta-kuosiin!

Stailaus: Kari-koira
Malli: Kari-koira
Asu: Ivana Helsinki ♥ Pirkka -kestokassi n. 1 € // K-supermarket Korso
Possu: Kuvausrekvisiittaa
Kuva: Ari K.

Tyylikästä vai mitä?

Meiltähän löytyy myös samainen asu Paola Suhosen suunnittelemassa Auringonkehrä-kuosissa, mutta kyllä tuo jo klassikon aseman saavuttanut Teltta on jokaisen tyylitietoisen koiran ykkösvalinta! Jos haluaa mätsätä asusteet, on K-kaupoissa saatavilla myös samaisella kuosilla varustetut lautasliinat ja kertakäyttöastiat. Lautasen voi laittaa päähän hellehatuksi ja servetin kääräistä kaulaan tyylikkääksi huiviksi. Kyllä kelpaa sen jälkeen kävellä kaupungilla!

Hoitotädin omaa sydäntä lämmittää myös näiden tuotteiden takana oleva ekoidea. No joo, kertakäyttöastioiden ekologisuudesta nyt voidaan olla montaa mieltä, mutta kuten Pirkan omilla sivuillakin kerrotaan, on näiden astioiden teossa otettu ympäristö huomioon. Lisäksi tuotteet on valmistettu Suomessa ja niille onkin myönnetty sekä Avainlippu, että Joutsenmerkki. Eli jos kertakäyttöastioita on tarvis ostaa esim. mökille tai piknikille mukaan, niin nämä Ivana ♥ Pirkka -tuotteet ovat kyllä mielestäni hyvinkin varteenotettava ja harkitsemisen arvoinen vaihtoehto. Eikä sekään haittaa pätkääkään, että ne sattuvat olemaan kaikenlisäksi vielä kivan näköisiäkin. :)

Kestokassejakaan ei koskaan ole liikaa ja olen tykästynyt noihin omiin Ivana ♥ Pirkka -kasseihini koska ne ovat kestäviä, tilavia ja vielä sen näköisiäkin että niissä kehtaa raahata ostokset kotiin vaikka pidemmänkin matkan takaa. Omassa arjessani ne ovatkin syrjäyttäneet lähes täysin kaikki rispaantuvat ja jo uutenakin kulahtaneen näköiset puuvillaiset kangaskassit. Lisäksi kuten Suomen Ympäristökeskuksen teettämästä tutkimuksestakin selviää, on keinokuidusta valmistettu kestokassi puuvillaista ympäristöystävällisempi.  

Toinen asia miksi halusin kirjoittaa tästä Pirkan ja Ivana Helsingin yhteistyöstä on se, että mielestäni on kerrassaan loistavaa että design tuodaan myös ihan tavallisten ihmisten ulottuville. On hienoa että voit hankkia oman osasi kotimaisesta huippudesignista ilman, että sinun tarvitsee säästää siihen kuukausikaupalla rahaa. Koska kyseessä on suomalaisen suunnittelijan design, tukee jokainen euron kestokassinkin osto suomalaista suunnittelutyötä. Kun puhutaan kotimaisista tekijöistä, voidaan myös aika pitkälti olla varmoja siitä ettei lopputuotteen halpa kuluttajahinta ole pois suunnittelijan toimeentulosta.

Mikään ihan tuore juttuhan tämä Ivana Helsingin ja Pirkan yhteistyö ei ole, vaan se sai alkunsa jo reilu vuosi sitten osana World Design Capital 2012 -vuotta. WDC-hypen aallonharjalla järjestettiin Helsingissä paljon erilaisia taide- ja kulttuuritapahtumia sekä viriteltiin paljon erilaisia yhteistyökuvioita. Niin hieno juttu kuin tuo designvuosi olikin, mietin että näinköhän kyseisestä vuodesta tulee kuitenkaan jäämään mitään pysyvämpää jälkeä pääkaupunkiseudun katukuvaan. Siksi ilahduinkin ikihyviksi, kun männä viikolla kaupassa käydessäni huomasin Aurinkokehrä-kassien rinnalle ilmestyneet Teltat. Ainakin osa siitä mitä World Design Capital -vuoden merkeissä pistettiin alulle, on kantanut hedelmää myös pitkälle seuraavaan vuoteen. :) Kauan eläköön Suomi-design!

Kommentoi