Blogihiljaisuuden loppu

Kaunis utopia?

Jos jollekulle on vielä jäänyt epäselväksi, niin aloitin siis syyskuun alussa uudet työt ja ne ovatkin tässä vieneet aika tehokkaasti minun aikani (eikä siinä mitään, rakastan työtäni!). Lisäksi minusta tuli hiljattain myös koirallinen (kissoja unohtamatta), joten tekemistä on riittänyt myös vapaa-ajalla. Tämä siis selittänee hävettävän pitkäksi venyneen blogihiljaisuuden, johon tulee stoppi NYT.

Ajattelin, että voisin aina välillä kirjoitella hieman vapaamuotoisempiakin juttuja, turinoida meidän poppoon arjesta ja juhlastakin. Silloin ehkä tulisi kirjoiteltua useammin blogiinkin, kun postaamiseen olisi mahdollisimman matala kynnys. Nyt kun on tuntunut, että jos ei riitä aikaa ja jaksamista kirjoitella tiettyä aihetta käsittelevää perusteellista ja viimeiseen asti hiottua kirjoitusta, en ole kirjoittanut laisinkaan. Olen siis ehkä korottanut bloggauskynnykseni turhan korkealle, ottaen huomioon että sen pitäisi olla ennenkaikkea mukava ja rento harrastus. 

Asiaa ja kerrottavaahan minulla olisi vaikka millä mitalla, mutta aikaa kirjoitusten hiomiseen ja sumplaamiseen ei tosiaan ole liiemmälti viimeaikoina ollut.

Siksipä kysynkin nyt teiltä rakkaat lukijat (jos teitä vielä on), että jaksatteko lukea kevyitä ja vapaamuotoisia postauksia? Niitä kun uskaltanen luvata huomattavasti tiheämmällä postaustahdilla, kuin pidempiä ja perusteellisempia juttuja?

Millaisia juttuja ja millaisista asioista/näkökulmista haluaisitte ylipäätään lueskella? Jelppiä!

Kuva: Ari K.

Kommentit

kaunisutopia
Kaunis utopia?

Ihanaa! Tässä olisi nyt sitten yks hömppäblogi lisää. Ehkä mun blogiin nää hömppätekstit ois muutenkin toivottua vastapainoa noille pitkille ja paatoksellisille teksteille (joita siis jatkossakin tulen kirjoittamaan aina aikataulun salliessa). :D

Itse kun vielä kaikenlisäksi kuulun siihen ihmisryhmään joka ei välttämättä jaksa lukea näytöltä mitään älyttömän pitkiä tekstejä, niin josko vaihtelevan pituiset ja sisältöiset tekstit tasapainottaisivat tätä omaakin blogia hieman. :)

kaunisutopia
Kaunis utopia?

Härregyyd itsellesi! Mä täällä jo itkua väännän (töissä!) kun sun kommentti sai mulle niin hyvän mielen! :) Kiitos siis tuhannesti mitä ihanimmasta kommentista.

Minäpä väännän itkun sijaan blogikirjoitussuodattimeni hieman miedommalle teholle, niin itsesensuurikin siitä sitten myös hellittää ja bloggaustahti tihenee. :D

Ja siis juu, onhan meidän huushollissa sattunut ja tapahtunut. Voisinkin aloittaa sepustamalla blogipostauksen siitä, että missä tällähetkellä oikein mennään. Tottapuhuen, en meinaa itsekään enää pysyä kärryillä, joten ehkä ihan hyvä olis jäsentää itsellekin tekstimuotoon viimeaikojen hässäkkä. :D

Hiljaiseloon tosiaan vain yksi ainoa syy, eli se työ. Mutta nyt siihen tulee muutos! Olkaa varuillanne, sillä blogipostauksia on luvassa, ja paljon! Sitä saa mitä tilaa! :D

 

Iksu
Tassuja ja töppösiä

Mäkin olen sitä mieltä, että antaa tulla vaan niitä lyhyempiäkin postauksia! Niitä on itseasiassa paljon kevyempi lukea kuin kovin pitkiä tekstejä... Tai entä jos pätkisit yhden aiheen useampaan osaan? Lukija voi sitten itse päättää plärääkö koko "sarjan" kerralla vai osissa. Ja itse voisi hioa aina osan kerrallaan valmiiksi.

ps. Jos sulla on hyviä vinkkejä, miten hioa blogitekstit laadukkaammiksi vähässä ajassa, niin jaathan ne mullekin, kiitos. ;)

kaunisutopia
Kaunis utopia?

Kiitos kommentistasi ja vinkistä. Pistetään korvan taakse ehdottomasti. :) Itse suhtaudun hieman kaksijakoisesti noihin überpitkiin nettikirjoituksiin (niissä on puolensa ja puolensa), joten ehkä olis hyväkin pilkkoa postauksia hieman pienempiin kokonaisuuksiin.

Toisaalta, mun kirjotustyyli on sellainen, että jos kirjoitan jostain laajasta aiheesta niin mun on kirjoitettava koko juttu kerralla (eli vie hitosti aikaa!) ja sitten pilkottava se mielekkäisiin pienempiin kokonaisuuksiin. Eli tällaiset moniosaiset kirjoitukset vaatisivat sitä aikaa (jota tällähetkellä ei ole), mutta juttujen pilkkomisesta taas riittäisi materiaalia useampaan blogipostaukseen. :)

Jep. Lyhyempiä postauksia siis luvassa, niiden sisällön tärkeydestä tai mielenkiintoisuudesta en mene takuuseen. :D 

Tekstin editointi ja hiominen on yllättävän haastavaa ja aikaavievää puuhaa, enkä ole tähän päivään mennessä löytänyt mitään ko. prosessia nopeuttavaa kikkaa. Oman tekstin editointi on vielä ihan oma lukunsa, koska sille omalle tekstilleen sokeutuu helposti, eikä siihen omaa samanlaista perspektiiviä kuin muiden kirjottamiin teksteihin. Kerron kyllä sitten jos/kun opin kikkakolmosia! :D

Toisaalta tiukka aikataulu saattaa sulkea pois laadukkuuden ja jos haluaa laadukasta tekstiä, vie sen työstäminen aikaa. Ehkä tämä on vain hyväksyttävä. :D

Silkkitassu

Kaikki käy minullekin! Iksun ehdotus kuulostaa kans hyvältä!

kaunisutopia
Kaunis utopia?

Kiitos kommentista ja hienoa. :) Eli uudella linjalla nyt jatketaan, vanhaa kuitenkaan unohtamatta. :)

Itsellänikin nyt ihan uusi draivi tämän bloggaamisen suhteen!

kaunisutopia
Kaunis utopia?

(ps. yksi mun nopean ja editoimattoman kirjoittamiseni helmasynti on hymiöiden yliannostus!)

Iksu
Tassuja ja töppösiä

(Mulla on sulkeiden käyttö... )

kaunisutopia
Kaunis utopia?

(sama juttu).

Kommentoi