Jämäpalapyörykät, einespallerot... mikä rakkaalle lapselle uudeksi nimeksi?

Kaunis utopia?

Yle uutisoi, että Ruokakeskon lihapyöryköinä markkinoimat einespyörykät sisältävät 0 % lihaa ja 52 % sian ja kanan luista mekaanisesti irroitettuja ruhon jämäpaloja, joita ei saa kutsua lihaksi. Hieman väsyneessä mielentilassa ja eilinen markkinoinninluento vielä tuoreena mielessä aloin huvittuneena miettiä, miten näiden einespullien valmistajat ja valmistuttajat aikovat ratkaista tuotteensa nimeämiseen liittyvän ongelman? Uskon tämän kysymyksen nimittäin koskevan Ruokakeskon lisäksi muitakin vastaavanlaisten tuotteiden valmistajia ja valmistuttajia, joiden markkinointiosastoilla onkin nyt sitten tiukka paikka keksiä tuotteelle uusi, totuudenmukainen ja silti kuluttajaa houkutteleva nimi.

Minulla taitaa olla tämän markkinoinnin saralla vielä kosolti opittavaa, sillä en omassa pikku päässäni saa tässä tapauksessa totuudenmukaisuutta ja hokuttelevuutta puristettua millään yhteen...

Vai miltä kuulostavat esimerkiksi

Jämäpalapyörykät

Einespallerot

Lihapyörykänkaltainen valmiste

"Lihapyörykät"

Nyt sitten jäämmekin mielenkiinnolla odottamaan, millaiseen lopputulokseen lihatalojen markkinointiosastolla tullaan uuden nimityksen keksimisen suhteen. Tai sitten kuluttajat ehtivät ensin ja alkavat kutsua pyöryköitä nimellä, joka jää elämään valmistajan lanseeraamasta uudesta nimityksestä huolimatta ja riippumatta. Aika näyttää miten tässä käy, jäämme seuraamaan tilannetta.

Sillävälin kun annamme lihataloille mahdollisuuden keksiä tuotteilleen uuden huippunimen, toivon teiltä rakkaat kanssaihmiset kommenttiboksiin näkemyksiä siitä, miten tämä tuote tulisi teidän mielestänne nimetä uudelleen?

Kommentit

Äteritsiputeritsipuolilautatsi (Ei varmistettu)

Proteinipallero, proteinipulla, proteinipyörykkä (perustelu: sidekudosten ym. ruhon jämäosien proteini on myös eläinperäistä proteinia)

kaunisutopia
Kaunis utopia?

Niin tietysti! Proteiinihan on ruokamaailman uusi musta ja muutenkin pinnalla tällä hetkellä. Miksikäs ei sitten lanseerattaisi proteiinirahkojen ja -patukoiden rinnalle myös ah, niin ihanat ja ravitsevat PROTEIINIPYÖRYKÄT! :D

Nrnti (Ei varmistettu)

Teurasjätepallerot, niinkö faceen jo kommentoinkin :p

kaunisutopia
Kaunis utopia?

Teurasjätepallerot! Niin totuudenmukaista... ja houkuttelevaa. :D

Kommentoi