Karppausta

Kaunis utopia?

Arkistojen kätköistä, tällä kertaa niinkin kaukaa menneisyydestä kuin vuodelta 2009. Omakuva-hahmoni on tyylillisesti yksinkertaistunut noista päivistä, lähinnä sen takia että jaksaisin ja ehtisin piirtää omaelämäkerrallista mahdollisimman paljon ja usein. Karpit on edelleenkin ihkuja, joten siinä mielessä tämä pätkä ei ole laisinkaan vanhentunut. Tämä on yksi niistä sittenkunolenrikas-unelmista, sen ponin ja ison asunnon lisäksi. :D

Mistä te haaveilette? Miten muuttaisitte elämäänne, jos nyt sattuisitte vaikkapa äkkirikastumaan? Voiko unelmiaan toteuttaa vaikkei olisikaan rikas? 

Kommentit

Silkkitassu

Unelmakodin rakentaminen ois ehkä to-do-listalla. Vaihtaisin alaan, sellaiseen missä voisi olla luova ja jolla ei ole tarkoituskaan hankkia rahaa. Jos menestyy niin sit menestyy. :) Kaikkiin unelmiin ei onneksi tarvitse rahaa. :)

kaunisutopia
Kaunis utopia?

Totta turiset, Silkkitassu. :) Ja pitää olla onnellinen elämän pienistä asioista. Mulla on ihana koti viihtyisällä alueella, unelmaduuni unelma-alalla, ollut mahdollisuus käydä kouluja ja opinnot loppusuoralla, ihana mies, ihana perhe, ihania kavereita ja ystäviä, ihanat kissat, ihana koira ja ihana hoitoheppa, ihana musaharrastus. Mulla on mahdollisuus blogata mitä sylki suuhun tuo ja ilmaista mielipiteeni vapaasti... 

Eli paljon sellaisia asioita joita itse pitää itsestäänselvyytenä, mutta mitkä toisille ovat sellaisia unelmia joita kohti pyritään kaikin keinoin. Esimerkiksi meille suomalaisille niinkin itsestäänselvä asia kuin koulunkäynti voi olla esimerkiksi afrikkalaiselle tytölle unelma nro 1. :)

Toki taloudellinen varmuus edesauttaisi tuntemattomaan (esim. epävarmalle alalle) hyppäämistä ja sitä kautta unelmien toteuttamista, mutta joskus se vaan on otettava riski ja hypättävä pää edellä vieraisiin vesiin, vaikkei varmuutta tulevaisuudesta olisikaan. Siinä vaan on laitettava asiat puntariin ja punnittava plussat ja miinukset; jatkaako taloudellisesti varmalla ja vakaalla tiellä, vaikkei se olisi henkisesti mitenkään tyydyttävää, vai hypätäkö epävarmoille sivupoluille kohti sitä omaa unelmaa, jonka tavoittelussa joko voi pudota rotkoon, tai sitten saavuttaa vähintään menetetyn rahan edestä henkistä pääomaa. :) Toki nämä kysymykset monimutkaistuvat niiden kohdalla, jotka ovat (myös taloudellisessa) vastuussa muistakin kuin itsestään, esimerkiksi lapsistaan.

 

Silkkitassu

Itse pidän kyllä kovasti alasta millä olen ja saan siitä niin stressiä kuin paljon onnistumisen tunteita, mutta toisaalta vaihtelu virkistäisi ja olisi kivempi tehdä jotain, josta valmistuisi konkreettisempia asioita ja olisi selvempi "maali". 
Mutta joo. Taloudellinen varmuus on tällä hetkellä aika korkealla vaakakupissa. Aina voin harrastaa näitä luovempia juttuja. :)

Kommentoi