Kissa-agilityä ja muuta hömpötystä

Kaunis utopia?

Ajattelin kertoilla kissakuulumiset näin videopostauksen muodossa. Video on P-I-T-K-Ä, mutta toivottavasti jaksatte katsoa loppuun asti. :D Agilitytreenitauosta johtuen ei oltu tänään ihan parhaassa iskussa ja eristyksissä ollut koirakin haukkui taustalla. :D Tästä kuitenkin saanee jotain osviittaa siitä, mitä me kissojen kanssa oikein harrastamme. Itsellekin tekee hyvää katsoa omaa toimintaa videolta ja ottaa opiksi. Minua oikein ahdistaa, kuinka tuolta videolta näkyy, miten olen tahattomasti kissan tiellä ja estän sitä tekemästä mitä pyydetään. En sitä tapahtumahetkellä huomannut lainkaan. :( Noh, ensi kerralla sitten paremmalla sykkeellä!

Olemme kissojen kanssa tässä agilityssä vielä möllitasolla, joten siksi kehuin ja palkkasin ns. epätäydellisistäkin suorituksista. Tästä videostakin näkee, miten kissa kyllä saa hyvin nopeasti tarpeekseen, jos sen efforttia ei muista huomioida tarpeeksi ruhtinallisin palkkioin. :D

Mikäli näitä videopostauksia haluatte katsoa, niin idea seuraavaan videoon olisi jo mielessä! Huikatkaa kommenttiboksiin että JAA vai EI.

ps.

Kissankouluttajan hankintalista:
  • Hula-hula-vanne
  • Ämpäri
  • Hiirimatto

Kuka arvaa, mihin näitä esineitä tarvitaan? :)

Kommentit

Mimimii (Ei varmistettu)

Ihana video! Katoin tän töissä ilman ääniä (mulla ei oo kajareita!) mutta voisin katsoa vielä myöhemmin kotona. Näkee jo tästä että kyllä ne kisut tajuaa koko ajan selkeämmin että mikä jutun juju on :)
Täällä on ollut jo pitkään kissakuumetta, eikä tää video kyllä auta asiaa yhtään... :)

kaunisutopia
Kaunis utopia?

Kiitos. :) Kiva että tästä videosta on iloa. Ollaan me siis aikasemminkin noita agi-juttuja tehty, mutta ei ihan hirveesti ja ennen eilistä agility-tuokiota (eli tuota videolle tallentunutta) ei oltu pitkään aikaan treenattu.

Elmo (tuo hopeatabbyharlekiini, eli tuo valkovoittoinen) ei ole koskaan aikaisemmin tehnyt noin montaa lähes puhdasta pujottelua peräkkäin, vaan se on aikaisemmin tyyliin mennyt yhden puominvälin ja sitten kyllästynyt, istunut alas ja alkanut läpsimään mun kättä makupalojen toivossa. Eli olisin voinut ruhtinaallisemminkin palkata Elmon hyvästä yrityksestä, sillä tuo on tuon kissan kohdalla selkeää edistystä. :)

Agilitytauko on toisaalta tehnyt meille siis myös hyvää. Nuo agility-esteet kun vaativat kissalta aika paljon (lähinnä keskittymistä), joten jatkuvalla treenillä ainakin omat kissani saisi hyvin nopeasti. On mielestäni hyvä pitää taukoja myös sen takia, että opituilla uusilla asioilla on mahdollisuus jäädä itsekseen eläimen pääkoppaan hetkeksi muhimaan. 

Ei me ihan laakereillamme olla kuitenkaan levätty, vaan opeteltu muunlaisia uusia temppuja ja pidetty yllä vanhoja. :) Monipuolisuus ja kissayksilölle sopivat temput ja metodit on kaiken A ja O, sekä uuden oppimisen annostelu sopiviin paloihin. Olen tehnyt tätä naksutin/kosketuskeppihommaa kissojen lisäksi myös koiran ja hevosten kanssa ja koen ensisijaisen tärkeänä myös sen, että tempputuokiot lopetetaan ennenkuin eläin väsyy ja kyllästyy, tai viimeistään silloin, kun se alkaa näyttää ensimmäisiä väsähtämisen merkkejä. 

Sitä omaa eläintä kuuntelemalla pääsee jo aika pitkälle. :)

 

Kommentoi