Kissat teknoaikakaudella

Kaunis utopia?
Päivittäiseen blogipostaustahtiini ehti tulla jo ensimmäinen särö, kun netti lakkasi eilen illalla toimimasta juuri kun olin julkaisemassa blogipostaustani. Tässä tämä nyt kuitenkin olisi, olkaa hyvä. :)

Kissanpäivät. Tuo vanha nimitys leppoisalle ja mukavuudenhaluiselle elämälle. Nykyajan länsimaisiin kissanpäiviin kuuluu tietenkin luontevana ja itsestäänselvänä osana myös tablettitietokone ja vartavasten kissoille kehitetyt mobiilipelisovellukset. Meidän huushollimme kaksijalkaiset ovat ipad-koulukuntaa ja tämän myötä myös nelijalkaiset ovat päässeet tutustumaan kissalähtöiseen teknologiaan Applen laitteen välityksellä.

Meidän arvovaltainen kolmen kissan viiksiraatimme onkin testannut muutaman kissoille tarkoitetun tablettisovelluksen ja valmiina jakamaan valistuneet käyttäjäkokemuksensa, olkaa hyvä.

Enjoy with Cat

Tämän pelin ideana on, että ihminen pystyy pelaamaan sitä yhdessä kissansa kanssa. Ihminen pystyy siis kuvaruudun reunassa sijaitsevalla alueella sormeaan liu'uttamalla liikuttamaan kuvaruudussa kipittävää hamsteria, jota kissan siis kuuluisi jahdata ja läpsiä tassullaan. Pelistä kuuluvat äänet herättivät kissassa hienoista kiinnostusta, mutta ilmeisesti allekirjoittanut ei osannut imitoida tarpeeksi hyvin pienjyrsijän arvaamattomia liikkeitä, sillä kissa ei jaksanut juurikaan kiinnittää peliin huomiota. Hamsterikentän lisäksi pelissä on myös avaruusteemainen kenttä, jossa jahdataan UFO:a.

Arvosana: **

Cat Toys

Meidän pädissämme on ainoastaan Lite, eli ilmainen ja ominaisuuksiltaan rajoitettu versio tästä pelistä. Kissamme ovat siis päässeet testaamaan ainoastaan pelin yhtä kenttää, joka noudattaa yleisintä pelityyppiä eli hiirenjahtausta. Pelissä violetti hiiri juoksee ruudullisessa laatikossa. Kissan tulisi siis läpsiä ruudulla kipittävää hiirtä tassulla ja aina siihen osuessaan saada pisteitä ja hiiren vinkaisemaan palkitsevasti. Monotonisesti liikkuva hiiri ei herätä kissoissa suuria tunteita ja peliin kyllästyy nopeasti. Hetken hiirtä jaksaa kyllä ihmetellä, mutta tassulla läpsäisy ei maksa vaivaa.

Arvosana: *

Kitty's Toys

Ulkoasultaan ihmissilmään hieman kömpelö, mutta kissojen mielestä sitäkin hauskempi peli. Pelissä on valittavissa useita erilaisia minipelejä akvaariokalojen pyydystämisestä ilmapallojen puhkomiseen. Näistä peleistä koehenkilömme (tai siis kissamme) mielestä ehdottomasti paras on Critter Bop, jossa rivissä seisovista pahvilaatikoista kurkistaa täysin sattumanvaraisesti nalle, johon kissan tietenkin tulisi tassullaan osua kartuttaakseen pistetiliä. Tämä peli on hauska ja siitä löytyy varmasti sopiva peli jokaiselle kissalle.

Arvosana: ***

Catch the Mouse

Klassinen hiirenjahtauspeli joka sai piipittävillä äänillään kissan mielenkiinnon heräämään hetkeksi ja tassunkin lätsähtämään ruudulle kerran. Kissan mielenkiinto lopahti kuitenkin nopeasti, eikä peli alle minuutin jälkeen jaksanut enää kiinnostaa. Pelissä voit vaihtaa sekä hiiren, että taustan väriä, joten tuntuukin että tämä peli ei välttämättä ole niinkään kissalle kuin sen omistajalle suunniteltu.

Arvosana: **

Game for Cats

Tämä peli sisältää kolme ihmissilmääkin miellyttävää erilaista kenttää. Ensimmäisessä niistä jahdataan laservalon heijastamaa pistettä. Meillä tämä kenttä ei ollut niinkään kissojen mieleen, ne kun juoksevat mielummin oikean laserin perässä. Perhoskenttäkään ei saavuttanut koeryhmässämme suurta suosiota, sillä siitä tuntui puuttuvan kissojen kaipaama meno ja meininki. Sen sijaan tämän pelin hiirenjahtauskenttä on ehdottomasti meillä testattujen pelien paras ja tätä mitä ilmeisimmin autenttista hiiren liikkumista imitoivaa virtuaalijyrsijää jaksetaankin läpsiä niin maan perusteellisesti. 

Arvosana: ****

Yhteenvetona sanottakoot, että hiirenjahtaamiseen liittyvät pelit olivat meidän kissain keskuudessa suosituimpia. Kuvamaailman lisäksi myös äänillä on väliä ja niin karulta kuin se tuntuukin ajatella, niin riipaisevimmat hiiren tuskanhuudot olivat meidän kissojen mielestä parhaimmat ja palkitsevimmat. Eli mitä kimakampi vinkaisu hiirestä lähtee kun kissa siihen tassullaan osuu, sitä kauemmin peli jaksaa kiinnostaa.

Lopuksi pieni varoituksen sana. Kuten Came for Cats -pelin kuvauksessakin sanotaan: ”CAUTION! You may lose control of your iPad!" Pelien lataaminen tapahtuu siis täysin omalla vastuulla!

PS. Löytyykö muita kissoja jotka pelaavat ipadilla?

Kommentit

Iksu
Tassuja ja töppösiä

Hih, en ollut kuullutkaan tällaisista! Kiitos vinkistä! Kokeilin meidänkin kissoille ja kirjoitin jo juttua omaan blogiini.

kaunisutopia
Kaunis utopia?

Kiitos ja hienoa että meidän edesottamuksemme inspiroi muitakin kissallisia omien silmäterien aktivoimisessa. :) Käväisen lukemassa sun postauksen. :)

Kommentoi