Operaatio "Kissakiska"

Kaunis utopia?

Muutimme tosiaan viime talvena uuteen kotiin ja uuden ulkotarhan rakentaminen kissoille tuli ajankohtaiseksi. Melko nopeasti päädyimme siihen, että verkottaisimme takapihamme noin kymmenneliöisen terassin kissoille ulkotarhaksi, sillä näin voisimme tuulettaa kesällä pitämällä takapihan ovea auki, ilman pelkoa siitä että kissat karkailevat.

Terassin verkotus oli kuitenkin reilusti helpommin sanottu kuin tehty, sillä sen ylle levittyvä rullattava markiisi ja verrattain lyhyt kattolippa asettivat lisähaastetta suunnittelutyölle. Miten verkottaa terassi kissanpitävästi ilman, että markiisin käyttö rajoittuu? Mielessä siintävä talvi herätti myös huolenaihetta, sillä talven ajaksi ylös rullattava markiisi jättäisi verkkokaton täysin lumen armoille, jollaista se ei tulisi missään nimessä kestämään. Kissojen ulkoilumahdollisuuden rajaaminen ainoastaan kesäkuukausille ei tullut kysymykseenkään, joten tilanne piti saada ratkaistua jollain muulla konstilla.

Tässä vaiheessa en voi kuin kiitellä tuon mieheni olemassaoloa, jolle minkäänlainen suunnittelutyön haaste ei ole este, vaan korkeintaan hidaste. Muutto talvea vasten antoi myös hyvin aikaa suunnittelulle, sillä tarhan rakentamista ei tullut kyseeseenkään aloittaa talvella tai edes alkukeväästä.

Niinpä 90 metriä puurimaa, 25 metrin rulla katiskasuojaverkkoa, 2,5 litraa Tikkurilan valkoista ulkomaalia, 6 kk sisäkissan elämää, 16 saranaa, kymmeniä kulmarautoja, lukuisia ruuveja, satoja niittejä, lukematon määrä ennakkosuunnittelua ja 30 täyttä työtuntia myöhemmin:

Saanen esitellä, Kissakiska!

Avainasemassa talvea silmälläpitäen ovat tarhan markiisipäädyn saranakiinnitykset, joiden avulla päätyseinä saadaan vedettyä suoraksi terassin lattiaa vasten. Tällöin terassin pinta-alasta on käytössä noin puolet, mikä riittänee täyttämään kissojen talvisen ulkoiluntarpeen. Me ihmisetkin tuoleinemme mahdumme tilaan kätevästi vilvottelemaan saunomisen yhteydessä. :)

Tästä "hienosta" kuvasta näkee idean. :)

 

Kokonaisuuteen kuuluu melko mielenkiintoisen muotoisia elementtejä...

 

Markiisilla...

 

... ja ilman

 

Kissakiska tuo ihmistenkin mielestä mukavaa yksityisyyttä terassille. :)
 

Edellisen pikkupihamme pieni kissojen ulkoilukoppero jäi ilahduttamaan uuden asukkaan kissoja. Vanhan ulkotarhan projektista voit lukea lisää täältä.

Kuvat allekirjoittanut ja Ari K.

Kommentit

Celea (Ei varmistettu) http://viiruvarpaat.blogspot.fi/

Vau miten hieno! Saranallinen katos on todella hyvä idea!

kaunisutopia
Kaunis utopia?

Kiitos. :) Munhan on tässä helppo myhäillä, kun tuo isäntä hoiti kaiken suunnittelutyön. :D

Kommentoi