Piristävää pop-upia

Kaunis utopia?

Aaaaa! Blogitaukoni on venynyt jälleen kerran luvattoman pitkäksi! Minulla on ollut niiiin monta rautaa tulessa, ettei ole ehtinyt hengittääkään. Olen tässä ehtinyt osallistua muun muassa tällaiseen:

Olen siis kansainvälisen SummArt-osuuskunnan jäsen ja osuuskuntamme visuaalisten taiteiden parissa työskentelevien jäsenten töitä kerättiin yhteen ja pistettiin näytille Helsingin Lasipalatsin aukion Tovi pop-up-tilaan. Kuten nimestäkin voi päätellä, niin kyseessä on pop-up-henkinen näyttely, joka on pystyssä ensi sunnuntaihin 12.10. asti.

Allekirjoittaneelta näyttelyssä on kolmen teoksen "Pitsilintu"-sarja, joka teki ensiesiintymisensä osana Rauman pitsiviikkoja järjestetyssä Pitsi Goes Pub -näyttelyssä kesällä 2014.

Hyvin tuotetussa tapahtumassa sielu lepää

Olen itse ollut paljon järjestötoiminnassa mukana ja tottunut siihen, että työnkuvan on jokapaikanhöylä, eli itse on se joka tekee kaiken. Niinpä tuntuikin suorastaan luksukselta, kun näyttelymme tuottaneet Humanistisen ammattikorkeakoulun (HUMAK) kulttuurituottaja-opiskelijat olivatkin laittaneet kaiken valmiiksi ja minun tarvitsi vain tuoda itseni ja työni paikalle ripustettaviksi. Siihen nähden, että koko näyttely järjestettiin melko lyhyellä varoitusajalla, se oli todella hyvin tuotettu. Tuntui todella erityiseltä, että joku on oikeasti tuottanut tapahtuman juuri minun (ja neljän muun taiteilijan) töitäni varten ja heidän työnsä ykkösprioriteetti on antaa oikeutta taiteilijoille ja heidän töilleen. Mitään en jäänyt kaipaamaan ja tuntui koko ajan, että tuottajilla on langat käsissä ja minä olen töineni hyvässä huomassa. Näistä opiskelijoista tulee kyllä loistavia tuottajia ja heistä kuullaan vielä!

Pop-up-tilat rikastavat paikallista kulttuurielämää

Lasipalatsissa toimiva Tovi pop up store (ja sen vieressä vastaavalla periaatteella toimiva Akkuna) on loistava väylä saada omaa taidettaan/tuotteitaan/toimintaansa esille, keskelle Helsinkiä! Pop-up periaatteella toimiva konsepti ei sido pitkäaikaisiin ja hintaviin vuokrasopimuksiin, joten se antaa meille pienemmänkin mittakaavan tekijöille mahdollisuuden töidemme esittelyyn huippusijainnilla, johon meillä ei muuten olisi mitään saumaa. Tällaiset matalan kynnyksen näyttelytilat rikastuttavat Helsingin kulttuurielämää ja -tarjontaa, ja lisännevät ihmisten tietoisuutta siitä, mitä kulttuurimaailmassa tällä hetkellä tapahtuu.

Syyskuun alussa Helsingin sarjakuvafestivaalien aikaan Akkunassa oli Feminististä sarjakuvaa. Viime viikolla Tovi pop up storeen taas oli pystytetty toviksi ihana käsityöpuoti Tuuni Designin johdolla ja nyt siellä olemme me taidenäyttelymme kanssa, näin muutaman mainitakseni. Vain taivas on siis rajana pop-up tapahtumien järjestämisessä! Monipuolista taidetta ja kulttuuria ei koskaan ole liikaa tarjolla ja mitä lähemmäs ihmistä ne voidaan tuoda, sen parempi! Ja mikä olisikaan sen lähempänä tavallista stadilaista kulkijaa, kuin Lasipalatsin aukio Narinkkatorin kulmalla. Ai miten niin olen innoissani? :D

On ollut ilo saada omia töitään näytille Lasipalatsiin ja jään innolla seuraamaan, millaisia elämyksiä Tovi pop up store meille tulevaisuudessa tarjoaa!

Mitäs teidän muiden kulttuurisyksyyn kuuluu? Kävittekö katsomassa Tovea (itse harmikseni missasin)? Onko jotain muuta kulttuurielämystä luvassa, jota odotatte?

Kuvat Suvi T. ja kaisa s.

 

Tovi pop up store Facebookissa

SummArt Visual pop up exhibition Facebookissa

Osuuskunta SummArt Co-operative Facebookissa

Kommentoi