Unimaa

Kaunis utopia?

Arkistojen penkominen jatkuu edelleen ja tämän postauksen myötä palaamme jälleen vuoteen 2011.

Itsehän en oikeasti koskaan tajua unta nähdessäni, että kyseessä on uni. Kerran tähänastisen elämäni aikana muistan unessa hoksanneeni näkeväni unta ja silloin yritin tietoisesti vääntää perspektiivejä ja esim. taloja. Mulla unet on tapa jäsennellä ja käsittää tosielämän tapahtumia, joten en oikeastaan edes haluaisi pystyä hallitsemaan niitä.

Mitenkäs te? Näettekö paljon unia? Tajuatteko unta nähdessänne että kyseessä on uni? Oletteko harjoitelleet lucid-unien näkemistä, vai annatteko unien edetä omalla painollaan?

Kommentit

Pineapplehead

Joskus pelottavan tai ahdistavan unen yhteydessä tulee tajuttua, että "hei, onneksi tää on vaan unta!". Esim. kerran olin tippumassa järjettömän korkealta kohti asfaltilla peitettyä maata, kunnes ilmalennon aikana tajusin, että voin vain tippua jaloilleni ilman ongelmia, koska "täähän onkin hei vaan unta!". :D Harvemmin olen kuitenkaan pystynyt ohjailemaan untani. Tai eihän sitä tiedä minkälaisia unelmia se alitajunta unissa joskus toteuttaa... ;)

Titta L
Kunnon kevät

Useimmat painajaisunistani ovat  "pakenemis unia" eli pakenen joitain pahoja setiä tai vastaavia. Nämä unet ovat ainoita joissa olen alkanut jollain tasolla tajuamaan että olen unessa, joten olen kyennyt hieman hallitsemaan uniani niin että pakeneminen tai piileskeleminen on helpompaa. Huvittavin oli uni jossa tajusin lapsuuteni leikkikentällä että tämä on unta, joten lopetin pakenemisen ja yritin repiä silmäluomiani auki jotta heräisin, ja lopulta oikeasti heräsinkin!

Tylsää ettei hyvissä ja mielenkiintoisissa unissa ikinä tajua niiden olevan unta..

Kommentoi