Viilennystä hellesäähän

Kaunis utopia?

Kissantassujen ykkösvinkki hellepäivän viilennykseen on ilmastointilaite. Jos sellaista ei taloudesta löydy, eikä laiteostoksillekaan ole tarkoitus lähteä, niin tässä muutama vinkkivitonen, jolla helpottaa hellesään aiheuttamaa tukalaa oloa:
 

  1. Pyydä emäntääsi/isäntääsi laittamaan nukkumapaikkasi yhteyteen pyyhkeeseen kääritty kylmäkalle tai vedellä täytetty ja jäädytetty limupullo. Se luovuttaa tasaisesti viileyttä helteen kourissa riutuvan kissan ihohuokosiin, muttei pyyhkeeseen käärittynä aiheuta ikävää kylmää nipistelyä.
     
  2.  Pyydä emäntääsi/isäntääsi ripottelemaan sinulle monta eri juomakuppia ympäri asuntoa (ja pihaa/parveketta, jos sellainen löytyy). Meillä kissoilla on erilaisia juomamieltymyksiä. Toiset tykkäävät hieman seisseestä vedestä, toiset taas raikkaasta. Toiset tykkäävät juoda piripintaan täytetystä juomakupista, toiset taas tyhjemmästä. Jokaisen kissan henkilökohtaiset mieltymykset selviävätkin vain ja ainoastaan kokeilemalla. Jos emäntäsi/isäntäsi on epävarma saamasi nesteen riittävyydestä, voi hän pahimpien kesähelteiden aikana lisätä vettä myös ruokasi joukkoon.
     
  3. Monet kissoista tykkäävät leikkiä jääpaloilla, joten kannattaa vinkata emännällesi/isännällesi tästä Mölkkyäkin hauskemmasta ja viileääkin viileämmästä kesäpelistä. Meidän Kissantassulassamme jääpaloilla leikitään ainoastaan kylpyhuoneessa, jottei jää pääse sulamaan laminaattilattialle ja pilaamaan sitä.
     
  • Jotkut kissat käyvät suihkussakin viilentämässä olotilaansa, mutta me täällä Kissantassulassa emme sitä harrasta, ellei ole aivan pakko. Meidän mielestämme kissaa ei tulisikaan viilentämisen nimissä pakottaa veteen, jos se selvästikin pelkää sitä tai kokee sen epämiellyttäväksi. Välttämättömät pesut ovat sitten toki asia erikseen ja niihinkin kissa tulisi totuttaa mahdollisuuksien mukaan pienestä pitäen. Jos kuitenkin olet kokeilunhaluinen ja pidät epämukavuusalueelle menemisestä, niin vihjaa ihmeessä emännällesi/isännällesi tästä kissan viilennyksen äärimmäisestä muodosta!

Miten teillä viilennytään näillä heinäkuun superhelteillä? Miten karvakorvanne viilentyvät? Entä kaksijalkaiset?

Oikein hyvää loppukesää kaikille karvaisille ja karvattomille ystäville!
T: Kissantassut

 

Kuva Ari K.

Kommentit

kaunisutopia
Kaunis utopia?

 

Kiitos kommentistasi. :) Tuo kostea pyyhe kuulostaa hyvältä idealta myös. :) Me ollaan näyttelyissä viilennelty kissoja tosiaan tuolla kylmäkalle-tekniikalla, mikä lienee hieman vastaava, kun tuo pyyhkeen kostuttaminen. 

 

Kommentoi