Helppo ja nopea portobellopasta

 

Usein käydessäni ruokakaupassa katseeni kohdistuu yhteen tiettyyn ainekseen ja alan päässäni kehittelemään koko ruuan sen yhden ainoan aineksen ympärille. Näin kävi viimeksikin, kun heti kauppaan astuttuani huomasin herkullisen näköiset portobello -sienet heviosastolla. Parin portobellon lisäksi nappasin matkaan vielä muutaman perusaineksen ja menin kotiin kehittelemään uutta reseptiä. Toisin kuin yleensä, ruuasta tuli jo ensimmäisellä yrityksellä hyvää, joten päätin tulla jakamaan teille muillekin helpon ja nopean arkiruuan rakastajille ohjeen siihen pastaan!

AfterlightImage.jpg

 

TARVITSET

 

2 isoa portobelloa

nokareen voita

 1 pienen sipulin

4 dl pastaa

2-3 dl ruokakermaa (riippuen siitä miten kermaisesta pastasta tykkää)

1/2 tl valkosipulijauhetta

suolaa

1 – 1 1/2 tl timjamia

raastettua parmesaania tai muuta pastajuustoa

 

 

Kuutioi sipulit sekä portobellot ja paista pannulla pienessä määrässä voita. Lisää joukkoon keitetty pasta sekä ruokakerma ja anna kerman imeytyä pastaan keskilämmöllä välillä sekoittaen. Pastasta saa helposti vegaanisen vaihtamalla ruokakerman esim. kaurakermaan ja voin oliiviöljyyn. Mausta valkosipulijauheella, suolalla sekä timjamilla (tuore timjami sopii paremmin kuin kuivattu, joten kannattaa ehdottomasti laittaa tuoretta jos sitä vaan on kotona!), ripottele reippaasti juustoa päälle ja nauti.

Koti Ruoka ja juoma