Kiitoskirje itselle

Olen käynyt noin puoli vuotta Imatran klubitalolla opintoryhmässä, josta olen saanut vertaistukea muilta opiskelijoilta sekä neuvoja itseni kehittämiseen ja omien vahvuuksien tunnistamiseen. Olen kokenut opintoryhmän tärkeäksi, koska opintoni avoimessa yliopistossa tapahtuvat pelkästään etänä ja lähes aina yksin. Vaikka nautinkin yksin touhuamisesta, niin välillä tuki on tarpeen. Etäopiskeluissa ei ole samalla tavalla opiskelijayhteisöä apuna ja tarjoamassa tukea kuin lähiopiskelussa. Onneksi olen löytänyt apua klubitalon opintoryhmästä.

Viimeisimpiä aiheitamme opintoryhmässä on ollut kiitollisuus. Yhtenä tehtävänä oli kirjoittaa kiitollisuuskirje itselle – haastava tehtävä, mutta sitäkin tärkeämpi itsetuntemuksen ja itsetunnon kannalta. Alla minun kiitoskirjeeni itselleni.

Rakas Janni, 

Olen sinulle kiitollinen vahvuudesta, jolla olet kestänyt niin henkistä kuin fyysistäkin kaltoinkohtelua osaltani – en ole osannut kuunnella ja kunnioittaa sinua. Toisinaan on henkikin ollut vaarassa, mutta olet taistelija.  Olet nimesi mukaisesti väkevä – et luovuta!

Olen kiitollinen herkkyydestäsi, se on vahvuus, ei suinkaan heikkous. Herkkänä osaat tunnistaa ja kuulla oman kehosi ja mielesi tarpeet ja pitää niistä huolta. Herkkänä havaitset helposti myös muiden olotiloja. Osaat huomioida muut ja kohtelet kaikkia tasapuolisesti ja reilusti – olen siitä kiitollinen, se on upea ominaisuus. Osaat eläytyä muiden asemaan ja se tekee sinusta hyvän opettajan ja neuvojen antajan. 

Arvostan monipuolisuuttasi: olet varsinainen monitoiminainen, jolta sujuu homma kuin homma ja jos jotain et osaa, olet valmis sen opettelemaan. Olet nopea oppimaan. Arvostan myös luovaa ajattelutapaasi. Keksit erilaisia ratkaisutapoja ja osaat ajatella asioita moniulotteisesti –  et tyydy asioihin vain siksi, että niin on tehty ennenkin.

Olet taitava kuuntelemaan itseäsi ja on hienoa, kuinka osaat ja haluat kehittää itseäsi. Olet ottanut vaikeista ajoista opiksesi ja ymmärtänyt, että itse voi merkittävästi vaikuttaa omaan hyvinvointiinsa. Sinä omaat rohkeutta mennä oman mukavuusalueesi ulkopuolelle. Olet oppinut kunnioittamaan itseäsi enemmän ja olemaan itsellesi armollinen – sinä todellakin olet enemmän kuin riittävän hyvä.

Sinä ansaitset itseltäsi kaiken arvostuksen ja kiitollisuuden – olet upea ihminen! Sinun ei tarvitse yrittää olla minkään muunlainen. Tee juuri niitä asioita, joista pidät ja joita pidät tärkeinä – ennen pitkää saavutat lisää itseluottamusta ja löydät sen oman juttusi. Mutta muista, valmiissa maailmassa ei ole mikään kiire. 

Rakkaudella minä itse

Oli liikuttavaa kirjoittaa itselle. Oli erittäin tärkeää huomata kuinka paljon hyviä ja upeita puolia itsessään onkaan. Samalla tuli muisteltua menneitä ja todettua, että on ollut itselleen aivan liian ankara.

Halusin kirjoittaa kirjeen siinä muodossa, että ikään kuin kirjoitan jollekin toiselle. Koin tärkeäksi näkökulmaksi katsoa itseä ulkoapäin – sain sillä tavalla koettua itseäni kohtaan paljon suurempaa ymmärrystä ja myötätuntoa.

Kirjeen aloittaminen ja hyvien puolien pohtiminen oli haastavaa, mutta yllätyin kirjettä kirjoittaessa, että kuinka se alkoi ikään kuin sujua itsestään. Ehkäpä ulkopuolinen näkökulma auttoi näkemään itsessä enemmän hyvää.

Suosittelen lämpimästi kiitoskirjeen kirjoittamista itselle – se avaa uusia näkökulmia itseen. Yleensä olemme itsejämme kohtaan liian kriittisia. Ja jos et halua kirjoittaa kiitoksen aiheita ja vahvuuksia kirjeen muotoon, niin tee ainakin lista. Itse aion tätä kirjettä lukea jatkossa säännöllisesti – etenkin huonoina hetkinä.

Muistetaan arvostaa itseämme – ollaan itse itsemme parhaita kavereita!

hyvinvointi mieli hyva-olo
Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *