Viikonlopuksi kanaa sitruunan ja parsan kera

parsa.jpgIhanaa, on taas parsa-aika. Ikisuosikkini on keitetty parsa, jonka päällä oliiviöljyä ja raastettua parmesaania. Simppeliä ja niin hyvää. Sopii minulle. Yllättäen perheen pikkuväkikin on innostunut parsasta, yksivuotias söisi pelkästään sitä jos saisi päättää.

Kanaruuat ovat meillä suosittuja ja hitti on ollut jo vuosia kanaa ja perunoita uunissa, valkosipulilla, sitruunoilla ja yrteillä marinoituna. Käytän useimmiten koipia tai kokonaista kanaa. Kukkoakin on tullut testattua, hyvää sekin oli. Lattemamman inspiroimana, laitoin tällä kertaa mukaan myös parsaa. Se sopii loistavasti sitruunan kanssa, suosittelen. Käytin myös kanan paistileikkeitä, koska ne ovat pieniä ja kypsyvät nopeammin kuin kokonainen kana tai koivet. Tässäpä siis vinkki viikonlopun ruokapöytään.

KANAA SITRUUNAN JA PARSAN KERA

kanan paistileikkeitä

1 sitruuna

timjamia/rosmariinia, suolaa, pippuria

valkosipulia

oliiviöljyä

perunoita

parsaa

Sekoita kulhoon perunalohkot (kuorineen) ja lisää pari isoa lorausta oliiviöljyä, muutama valkosipulinkynsi hienonnettuna, yrttejä, pippuria ja suolaa. Anna marinoitua tunnin verran. Laita perunat isoon uunivuokaan ja paista 225 asteessa noin 15 minuuttia. Laske uunin lämpötila kahteensataan ja lisää vuokaan kanat, jotka olet etukäteen suolannut ja pippuroinut, sekä sitruunalohkot. Paista vuokaa uunissa vielä parikymmentä minuuttia (kunnes kanoissa ja perunoissa on väriä), jonka jälkeen lisää vuokaan puolitetut parsat. (Kiehautin omani nopeasti ennen vuokaan lisäämistä, koska olivat aika paksut). Kypsennä vuokaa siihen asti kunnes parsat ovat kypsiä, ei mene montaa minuuttia. Nauti!

parsa2.jpg

parsa3_0.jpg

 

 

Koti Ruoka ja juoma DIY